Еврокомисар предложи ЕС да обсъди въпроса за създаване Европейски космически

Еврокомисар предложи ЕС да обсъди въпроса за създаване Европейски космически ...

......... за създаване на Европейски космически сили в средносрочна и дългосрочна перспектива, отбеляза тя. Еврокомисарят не посочи кои държави обсъждат сформиране на космически сили. На практика Европейският съюз няма действащи постоянни наземни сили на общо подчинение. В края на 2017 г. Общността обяви намерението си за създаване на своя военна програма.


Сутринта имахме Министерски съвет, Коалицията си работи прекрасно. Така премиерът

Сутринта имахме Министерски съвет, Коалицията си работи прекрасно. Така премиерът ...

......... преди 20 години са си направили агенции с цел да манипулират общественото мнение. Помня когато се кандидатирах за кмет, как пуснаха, че Дончева ме води с 20 процента, а какъв беше резултатът", заяви Борисов и допълни за "червен" Кольо и другите са известни, че с никога не познават точния резултат.


Актьорът Кристиян Кирилов, който играе ролята на Митака от „София

Актьорът Кристиян Кирилов, който играе ролята на Митака от „София ...

......... света“ като колегата си. За сметка на това пък наскоро бе удостоен с наградата „Най-добър актьор“. И тук ще се наложи да разочароваме фенките на Митака. От известно време Кристиян си има нова половинка и отношенията им са сериозни. Красавицата се казва Джулия и двамата вече не крият връзката си.


България съобщи, че прекратява схемата за предоставяне на гражданство срещу

България съобщи, че прекратява схемата за предоставяне на гражданство срещу ...

......... средства, защото биха могли да застрашат сигурността на ЕС и да доведат до корупция. Той уточни, че в ЕС няма общи правила за схемите за т. нар. "златни паспорти" или "златни визи", но институциите на Общността могат да следят за извършването на съответните проверки по правилата за миграцията, пише БТА. 


Приют за диви животни в английския град Мъч Уенлок се

Приют за диви животни в английския град Мъч Уенлок се ...

......... го занесла в приюта, чудейки се какво може да е това животно. То било премръзнало и много гладно. Изяло котешката храна, която му дали и пило вода без прекъсване четири минути. Сега Беър ще остане в приюта поне два месеца, докато се възстанови. След това ще бъде пуснат на свобода.


Ръководителят на антитерористичните дейности на британската полиция предупреди за опасностите

Ръководителят на антитерористичните дейности на британската полиция предупреди за опасностите ...

......... и терористи, както прави в момента с държавите от ЕС. Предвижда се Великобритания да излезе от ЕС на 29 март. Страната може да напусне общността без сделка, защото британският парламент отхвърли постигнатото от правителството споразумение. Басу каза, че полицейски екип работи по извънредни планове за справяне с Брекзит без сделка.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия на еднодневно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия на еднодневно ...

......... още, че президентът на Турция е придружен от ръководителя на външното министерство на страната, министъра на отбраната, ръководителя на Националната разузнавателна организация, както и ръководителите на няколко други отдела. Очаква се ситуацията в провинция Идлиб и в цяла северна Сирия да бъде в центъра на вниманието на Путин и Ердоган.


Възрастна жена е била отвлечена вчера следобед към три и

Възрастна жена е била отвлечена вчера следобед към три и ...

......... семейна разпра. Възрастната жена се е преселила в Австрия преди няколко седмици въпреки протестите на останалите членове на фамилия Естерхази.В интервюто вътрешният министър заяви, че се работи по различни версии. В цялата провинция се проверяват автомобилите без изключение.Междувременно акцията е разширена и се води и в съседните на Австрия държави.


ЕС обмисля възможността за създаване на европейски космически сили, пише

ЕС обмисля възможността за създаване на европейски космически сили, пише ...

......... от ЕС все още не е предложила тази идея, а агенцията не работи по въпроса“, каза изпълнителният директор на Агенцията Жорж Домек.На практика Европейският съюз дори не разполага с действащи сухопътни сили на общо подчинение. Единствено тези от тях, които членуват в НАТО може да действат съвместно под негово командване.


Контролираната от собственика на Варненска групировка ТИМ Иво Каменов конфедерация

Контролираната от собственика на Варненска групировка ТИМ Иво Каменов конфедерация ...

......... се аргументира. Това е световен прецедент конфедерация на аматьорски спорт да се набърква така грубо в професионални събития. На практика българските състезатели трудно ще могат да се реализират на профиринга поради липса на събития.Дали ще продължи унищожението на бойните спортове в България зависи единствено от промяната в политиката на Кръстев.


Козметичната фирма "Лавена" АД е сключила договор за инвестиционен кредит

Козметичната фирма "Лавена" АД е сключила договор за инвестиционен кредит ...

......... стойност 1 лв. и емисионна цена 3.5 лв. всяка. Крайна дата за записване на новите книжа е 24 януари. В момента капиталът на шуменската фирма е 8 319 506 лева.Акциите на "Лавена" АД поевтиняват с 4.5% в последните дванадесет месеца до 3.82 лв. за акция и 31.8 млн. лв. пазарна капитализация.Възрастните Йордан и Мария Баневи имат имение в хасковското село

Възрастните Йордан и Мария Баневи имат имение в хасковското село ...

......... Банева е активен съветник на сина си Николай по множеството дела на семейството. Хасковлии имат добро мнение за възрастния Йордан Банев. Мнозина от по-старото поколение казват, че е честен човек. Със сигурност бай Данчо ще бъде изпратен като такъв. Върху доброто му име хвърля сянка единствено сагата с Николай Банев.


Курсът на японската йена към основните световни валути в сряда

Курсът на японската йена към основните световни валути в сряда ...

......... ЕС без споразумение, коментира Reutеrs. Сутринта паундът се търгува по $1,2874, а към общата валута поевтинява до 1,1398 евро за фунт от 1,1402 евро при закриване на вчерашната сесия. Общата валута се покачва спрямо американската до $1,1370 за евро в сравнение с $1,1360 за веро в края на вчерашната търговия.


Снимка БулфотоМеждинните електорални нагласи, броени месеци преди изборите за Европейски

Снимка БулфотоМеждинните електорални нагласи, броени месеци преди изборите за Европейски ...

......... сънародници Европа е спасителен бряг от несгодите, които понасят във водите на българската река. Затова и избирателната активност тук през май ще бъде по-висока в сравнение с почти всички други страни от ЕС, но по-ниска в сравнение с онази активност, която обикновено измерваме по време на национални и местни избори.  


Китайски изследователски кораб се блъсна в айсберг в морето Амундсен,

Китайски изследователски кораб се блъсна в айсберг в морето Амундсен, ...

......... След удара, палубата на кораба беше покрита с 250 тона сняг и лед. Пострадали при инцидента няма, нанесени са само материални щети, предаде Нова Телевизия. Снежната маса все пак е била почистена от учените на борда, а оборудването работи нормално. Въпреки това ще бъдат направени инспекции, съобщи командването на експедицията.


Реймънд Хил (Raymond Hill), създателят системите за блокиране на нежелани

Реймънд Хил (Raymond Hill), създателят системите за блокиране на нежелани ...

......... Origin повече няма да могат да реализират собствен механизъм за филтриране на рекламите. От друга страна, вграденият в Chromium механизъм за филтриране на рекламите ще стане по-бърз.Google от своя страна съобщи, че окончателните спецификации на Manifest v3 засега на са утвърдени и предстои обсъждане от страна на цялата уеб общост.Снимка БулфотоНямам абсолютно нищо общо с тези неща. Нито имам нещо

Снимка БулфотоНямам абсолютно нищо общо с тези неща. Нито имам нещо ...

......... и всичко е наред", каза още Борисов. "Евроизборите ще бъдат трудни. Но ГЕРБ направи много и затова ще ги спечелим", уточни премиера в отговор на въпрос как ще коментира последните социологически проучвания. "Няма да ги коментирам тези. Замислете се чия агенция е това", отсече Борисов във връзка с данните на Афис.  


Нови центрове за социални услуги и грижи ще бъдат изградени

Нови центрове за социални услуги и грижи ще бъдат изградени ...

......... инспекция по околната среда и водите вече е постановила да не се извършва оценка за въздействие върху околната среда, тъй като няма опасност строителните работи да попречат на природните местообитания в защитени зони. Подобен център за социални услуги и грижи ще бъде изграден и в село Безводица, посочват от общината.


Отсечка от автомагистрала „Хемус” ще бъде завършена предсрочно. Близо 67%

Отсечка от автомагистрала „Хемус” ще бъде завършена предсрочно. Близо 67% ...

......... бъдат построени 5 селскостопански подлеза и 2 селскостопански надлеза, както и подлез при общинския път Брестница - Съева дупка.Връзката с път I-4 Коритна - Белокопитово ще се осъществява чрез етапна връзка при 87-ти километър, която ще се изгради в близост до село Брестница. Инвестицията е за близо 55 млн. лв.


Борисов: Коалицията си работи прекрасноПрекрасно си работи коалицията, всичко е

Борисов: Коалицията си работи прекрасноПрекрасно си работи коалицията, всичко е ...

......... за Кьолн. Амбицията им е още 400 човека да назначат. Работниците са изцяло от Димитровград, каза още Борисов в Димитровград. Борисов коментира и обвиненията, отправени от Елена Йончева към него и Специализираната прокуратура. „Има специализирани органи. В момента институциите работят, какво общо имаме ние с това?!”, каза още Борисов. /БГНЕС


Уникален портрет на княз Александър I Батенберг заедно с княжески

Уникален портрет на княз Александър I Батенберг заедно с княжески ...

......... 157 х 100 см и е рисувано с маслени бои. Портретът е дело на художника Карл Дилиц и датира от 1881 г. Той ще участва в търг на аукционната къща на 28 януари 2019 г. като началната му цена е между 12 000 и 15 000 евро, съобщава австрийският аукцион.


Германският външен министър Хайко Маас заминава на посещение в САЩ

Германският външен министър Хайко Маас заминава на посещение в САЩ ...

......... митата и различни политически възгледи. Маас заяви, че разговорите с Помпео включват ангажиментите в Афганистан и Сирия, както и контрол над въоръженията. Маас също така ще посети и Организацията на обединените нации в Ню Йорк, където Германия ще разполага с ротационно място в Съвета за сигурност през следващите две години.


Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на завод за осветителни

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на завод за осветителни ...

......... когато бях кандидат за кмет, че Татяна Дончева и Милен Велчев ме водеха с близо 20%, но ги претрепах със 70% разлика. Те затова са направени тези агенции, вечерта по новините като излязат и хората да се замислят. Имаше Червен Кольо, Зелен Кольо... не ги ли помните“, каза Бойко Борисов.


Правителството одобри резултатите от три заседания на Съвета на ЕС,

Правителството одобри резултатите от три заседания на Съвета на ЕС, ...

......... ред на ЕС. Министрите подкрепиха Плана за действие на ЕСВД за борба с дезинформацията и проведоха политически дебат по Многогодишната финансова рамка за периода 2021-2027 г. Правителството одобри също така българската позиция по предложение на Съвета на директорите на Европейската инвестиционна банка за извършване на промени в Устава на банката. 


Как да планираме умно личните си финанси, как работят банките

Как да планираме умно личните си финанси, как работят банките ...

......... професионално обучение във ВУЗФ, д-р Радостин Вазов – изпълнителен директор на университета и финансов експерт, както и доц. д-р Юлия Добрева – водещ икономист и директор на направление „Икономика“ към Лабораторията за научно-приложни изследвания на ВУЗФ. Всеки, който иска да участва в академията, може да се запише безплатно на [email protected]


Синът на Софи Маринова – Лоренцо, е роден през 2002

Синът на Софи Маринова – Лоренцо, е роден през 2002 ...

......... Чувал съм хубави работи за него. Искам да го разгледам. На снимки изглежда супер красиво, надявам се на живо да е още по-вълнуващо. Другото е Ниагарският водопад, който е на границата между САЩ и Канада. Който ходи в Америка, винаги отива там, така че и аз няма да съм изключение.


Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за

Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на подкрепа за ...

......... предприятия с показателите за ефективност и качество на услугите. Предвижда се развитие на капацитета на КЕВР в посока провеждане на проверки, изземване на електронни доказателства, снемане на устни обяснения, налагане на наказания, уреждане на спорове и начини за обжалване от страна на дружествата, както и други процедурни и правни въпроси. 


Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си

Компания за производство на камери за сигурност предупреди клиентите си ...

......... казали на АФП, че тяхната сигурност не е компрометирана, а хакерите са използвали пароли, откраднати от невнимателни клиенти. В друг сигнали за злонамерена шега се казвало, че тайнствен глас заплашил да отвлече бебе. Имало и добронамерени хакери, които съобщавали на изненаданите собственици на охранителни камери, че паролата им е компрометирана./Марица


Новата система от правила за електронен прием в първи клас

Новата система от правила за електронен прием в първи клас ...

......... дирекция "Образование и младежки дейности".  Остава в сила класирането на децата по водещ критерий близост до училището по постоянен или настоящ адрес.  Няма промени в районирането на училищата, остава изискването да се кандидатства с адреса на детето, а не на родителя, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.  


Златка Райкова и Благой Георгиев си подариха романтично пътешествие до

Златка Райкова и Благой Георгиев си подариха романтично пътешествие до ...

......... вече не си качва толкова снимки с близкия си приятел Цецо Андреев, което породи спекулации, че нещо са се скарали след участието им във "ВИП Брадър".Златка страни от приятелите си, за да може да укрие голяма тайна. Четете в show.blitz.bg какво сполетя най-обсъжданата двойка напоследък и защо е качила рязко килограми. 


Все повече пада възрастовата граница на пациентите със съдови заболявания.

Все повече пада възрастовата граница на пациентите със съдови заболявания. ...

......... Голяма част от колегите предпочитат да са в амбулаторната практика, където няма вземане на тежки решения и дежурства”, сподели специалистът.Разширените вени са едно от най-често срещаните заболявания в света, а жените страдат по-често. При дамите венозните стени са по-слаби и при бременност се разширяват, защото плодът ги притиска, обясни специалистът.


Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори

Енергийната борса в рамките на търговията „пазар ден напред“ затвори ...

......... часа – 197.87 лв. за MWh при количество от 1107.9 MWh.   В 24 часа цената на търгуваната енергия е 81.05 лв. за MWh, при количество от 1050.7 MWh.   При търговията в пазарен сегмент "В рамките на деня" за 23 януари 2019 г. общият търгуван обем е 1,571,30 MWh.


Огромната тръба ще бъде почти 4 пъти по-дълга и 10

Огромната тръба ще бъде почти 4 пъти по-дълга и 10 ...

......... Може би ще бъде възможно неговото надстрояване – чрез увеличаване на енергията за сблъсъците, но това ще изисква големи инвестиции. Междувременно Китай има планове за собствен 100-километров ускорител, но страната все още не е потвърдила, че ще ги реализира. Очаква се Япония да вземе решение за свой линеен колайдер през март.


Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и

Прекрасно си работи коалицията. Днес си имаше Министерски съвет и ...

......... неговите очаквания са, че изборите ще бъдат трудни, но ГЕРБ е направил много, за да ги спечели. В Димитровград днес премиера Бойко Борисов лично откри новият завод на индийската компания „Варок Лайтинг Системс“. Новото предприятие се намира на пътя за Хасково, недалеч от открития наскоро завод на японската фирма „Язаки“.


Мъж на 62 години е починал в МБАЛ-Пазарджик след белодробно

Мъж на 62 години е починал в МБАЛ-Пазарджик след белодробно ...

......... Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации. Затворени са над една четвърт от училищата и детските градини в страната - в 901 училища днес няма да се учи, съобщиха от просветното министерство. Най-много са затворените учебни заведения в Пловдивско – близо 200.


Регионалната здравна инспекция в Кърджали ще обяви от утре грипна епидемияза

Регионалната здравна инспекция в Кърджали ще обяви от утре грипна епидемияза ...

......... заболеваемостта в региона, според надзора на наблюдаваните лекарски практики, вече е над 200 на 10 000 души. По думите му, притеснителното е увеличеният брой на отсъстващи ученици, заради заболяване. В 5 училища в областта отсъстващите са над 30 процента, като 3 от тях са в град Кърджали, посочи д-р Кирчев.


Българският лекарски съюз (БЛС) изразява безпрекословната си подкрепа, както към

Българският лекарски съюз (БЛС) изразява безпрекословната си подкрепа, както към ...

......... и да уважава ежедневните грижи, които те полагат за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки задълженията си професионално, дори и в трудните условия на работа, в които са поставени. БЛС апелира към всички да бъдем по-човечни един към друг и да оценяваме труда на ближния, заявяват още от лекарския съюз.


Хората могат да снижат риска от високо кръвно налягане, като

Хората могат да снижат риска от високо кръвно налягане, като ...

......... друго растение. Наличните в тях магнезий и калций също допринасят за понижаване на кръвното налягане. Гъбите шийтаке отстъпват по популярност на най-известните гъби в света - печурките, въпреки че ги превъзхождат по хранителна стойност. "В Древна Япония тези гъби неслучайно са били смятани за еликсир на живота", отбелязва д-р Бруър.


Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си

Какво се случва с тялото ни, когато мразим работата си ...

......... промяна на апетита ни и постоянна умора. Пфефер посочва и няколко метода, с които можем да си помогнем при такава ситуация. Ако изпитваме някой от дадените симптоми, трябва да си правим повече почивки по време на работния ден. Позитивното мислене също помага, но най-сигурният “лек” е просто да напуснем работа.


36-годишен е бил засечен от полицаи да управлява лек автомобил

36-годишен е бил засечен от полицаи да управлява лек автомобил ...

......... книжка. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.   Нарушението било установено при извършена проверка на ул. „Републиканска“ в Кърджали.  Водачът е с принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление от лятото на 2018 година. Работата по случая продължава сектор „Охранителна полиция“ в управлението.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти

Правителството включи Агенцията по вписванията в Списъка на стратегическите обекти ...

......... относно правния статут и правата на изключително широк кръг от правни субекти, а вписванията в тях имат определено от закона правопораждащо, защитно или оповестително действие. В този смисъл воденето и поддържането на регистрите от Агенцията по вписванията има основно значение за обезпечаване на правната сигурност в страната, допълват от МС.


Спецпрокуратурата и дирекцията

Спецпрокуратурата и дирекцията "Вътрешна сигурност" в МВР влязоха в столичното ...

......... РПУ. Разследващи съобщиха, че акцията е по разследване за корупция сред служители на МВР, съобщи БТА. Към момента информацията по случая е изключително оскъдна и неофициална. Не е ясно дали има задържани и, ако да – на какво ниво са. Очаква се да бъдат съобщени подробности по-късно днес. Очаквайте подробности!


Брюксел. ЕС обмисля възможността за създаване на европейски космически сили,

Брюксел. ЕС обмисля възможността за създаване на европейски космически сили, ...

......... предложила тази идея, а агенцията не работи по въпроса“, каза изпълнителният директор на Агенцията Жорж Домек. На практика Европейският съюз дори не разполага с действащи сухопътни сили на общо подчинение. Единствено тези от тях, които членуват в НАТО може да действат съвместно под негово командване. Превод и редакция: Юлиян Марков


Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата

Министерският съвет прие постановление за изменение и допълнение на Наредбата ...

......... сертифициране на производството на биогорива и течните горива от биомаса. Предвидените промени произтичат от Директива (ЕС) 2015/1513 на Съвета от 9 септември 2015 година за изменение на Директива 98/70/ЕО относно качеството на бензиновите и дизеловите горива и за изменение на Директива 2009/28/ЕО за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници. 


Европейската комисия прие решение относно адекватното ниво на защита, осигурявано

Европейската комисия прие решение относно адекватното ниво на защита, осигурявано ...

......... в тази ключова област и ще спомогне за въвеждането на световни стандарти“, посочи Вера Йоурова, комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете, цитирана от пресцентъра на Представителството на ЕК в България. Решението и еквивалентното нему решение, прието днес в Япония, ще започнат да се прилагат от днес.


На среща с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз Румен

На среща с посланиците на държавите-членки на Европейския съюз Румен ...

......... от споделянето на идеи, обмена на разузнавателна информация и разработване на доктрини, което би засилило фрагментацията на Европа.По време на срещата бяха обсъдени редица въпроси, свързани с дебата за бъдещето на обединена Европа, Западните Балкани, Източното партньорство, енергийната диверсификация и други актуални теми от дневния ред на Европейския съюз. /24chasa.bg


Заболяванията Чума по дребните преживни животни (ЧДПЖ) и Африканска чума

Заболяванията Чума по дребните преживни животни (ЧДПЖ) и Африканска чума ...

......... и има добра система за идентификация и регистрация. Фокусът трябва да се насочи именно към стопанствата тип "заден двор“, за да се предотврати нелегалното отглеждане на животни. От БАБХ апелираха гражданите да бъдат внимателни при консумация на сурово сушени домашни месни продукти. Това е предпазна мярка и срещу болестта трихинелоза.


Британското правителство ще се изправи пред многомилиардна сметка за уреждане

Британското правителство ще се изправи пред многомилиардна сметка за уреждане ...

......... търговски отношения между Великобритания и останалите 27 държави-членки на ЕС. Отделно в интервюто, дадено на френския всекидневник Le Monde, „Люксембургер Ворт” и полския „Ржечпосполита”, Барние потвърди позицията на ЕС за консенсуса, че споразумението за оттегляне трябва да остане и че правителството на Мей може да намери начин да го спаси.


15 минути се е борил с леда 15-годишният Ангел в

15 минути се е борил с леда 15-годишният Ангел в ...

......... Марково заедно с кварталния полицай се оказват първите пристигнали на място, след като разбират, че момче се дави в язовира. Като пристигнахме, видяхме само дупката в леда, но детето го нямаше, разказа Пламен Кабаков, кмет на Марково. Веднага след тях на място пристигала линейка. Повече за трагичния инцидент четете ТУК.


Сутринта имахме Министерски съвет – прекрасно си работи коалиция. Това

Сутринта имахме Министерски съвет – прекрасно си работи коалиция. Това ...

......... защото това е едно много високотехнологично предприятие, всичко е роботизирано. Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават си работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов.


Трансферът на централния нападател на ЦСКА Мауридес във виенския

Трансферът на централния нападател на ЦСКА Мауридес във виенския "Рапид" ...

......... на ваканцията и се нуждае от поне месец, за да възвърне оптималната си форма и да бъде готов за игра.Спортният директор на клуба Фреди Бикел обяви, че в листата с желани имена, освен Мауридес, има още двама офанзивни футболисти, като че вероятно клубът ще се обърне към един от тях.Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Нито имам нещо общо

Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Нито имам нещо общо ...

......... каза още Борисов. "Евроизборите ще бъдат трудни. Но ГЕРБ направи много и затова ще ги спечелим", уточни премиера в отговор на въпрос как ще коментира последните социологически проучвания. "Няма да ги коментирам тези. Замислете се чия агенция е това", отсече Борисов във връзка с данните на Афис.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на Албена Шавел по

Днес във Фейсбук попаднахме на коментар на Албена Шавел по ...

......... г. Това показват данни на Българската стопанска камара (БСК). ************************ 18 януари 2019 БНБ: Чуждите инвестиции се сринаха с 550 млн. евро към края на ноември 2018 г ************************ 20 януари 2019  Бойко Борисов: А ние искаме да направим по-добър живота на хората. Затова правим истински живи инвестиции в регионите.


Човекът, който стои зад кървавата атака в Източен Афганистан, е

Човекът, който стои зад кървавата атака в Източен Афганистан, е ...

......... за ликвидирането на мозъка на едно от най-жестоките нападения, извършено от Талибаните. "При въздушен удар бе убит Номан. Това бе човекът, който организира атаката от 21 януари 2019 г.", пише в лаконичното съобщение на властите в размирната азиатска страна. По последни данни при нападението във Вардак загинаха 126 души.  


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия на еднодневно

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Русия на еднодневно ...

......... още, че президентът на Турция е придружен от ръководителя на Външното министерство на страната, министъра на отбраната, ръководителя на Националната разузнавателна организация, както и ръководителите на няколко други отдела. Очаква се ситуацията в провинция Идлиб и в цяла Северна Сирия да бъде в центъра на вниманието на Путин и Ердоган.


В България, Малта и Кипър няма нито задължение за физическо

В България, Малта и Кипър няма нито задължение за физическо ...

......... произход и броя на одобрените/отхвърлените от държавите членки заявления за гражданство и разрешение за пребиваване на лица въз основа на инвестиции. До края на 2019 година Брюксел иска да бъдат разработени общ набор от проверки за сигурност при схемите за гражданство срещу инвестиции, включително специфични процедури за управление на риска.


74-годишна туркиня бе убита от четири години по-възрастния си съпруг

74-годишна туркиня бе убита от четири години по-възрастния си съпруг ...

......... два континента. Според роднина на убитата тя е смятала да подаде заявление за развод. "Жената бе подлагана на системно домашно насилие", заяви сестрата на Есме Аксакал – Сааден Олджай. Турските закони предвиждат доживотен затвор за предумишлено убийство. Билал обаче може да получи условна присъда заради признанията си и преклонната възраст, отбелязва изданието.


Новата Система от правила за електронен прием в първи клас

Новата Система от правила за електронен прием в първи клас ...

......... "Образование и младежки дейности". Остава в сила класирането на децата по водещ критерий близост до училището по постоянен или настоящ адрес. Няма промени в районирането на училищата, остава изискването да се кандидатства с адреса на детето, а не на родителя, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.


bTV
Ниагарският водопад се превърна в зимна приказка, след като части

bTV Ниагарският водопад се превърна в зимна приказка, след като части ...

......... качиха в социалните мрежи снимки и видео на уникалната гледка, като някои я сравниха с филма "Замръзналото кралство". Причината за явлението е студен фронт, който донесе силни снеговалежи в Средния Запад и студове в североизточните щати и Канада, съобщава bTV.В следващите дни се очакват температури до минус 29 градуса Целзий.


Районният съд гледа дело срещу 6 души, нападнали със сечива

Районният съд гледа дело срещу 6 души, нападнали със сечива ...

......... прокуратура – Пазарджик. Срещу 6-ма подсъдими са повдигнати обвинения за това, че на 03.09.2016 година в село Семчиново са участвали в организирана тълпа от хора, въоръжени с различни сечива (тояги, мотики, тръба, бухалки, вария), нападнали са посетителите на заведение, счупили са стъклена витрина, повредили са товарен и лек автомобил.  


Там са настанени десет души, сред които и деца на

Там са настанени десет души, сред които и деца на ...

......... е, че решенията за затваряне на училища и учреждения се вземат на база на броя на отсъстващите, а няма как да се отчете колко души боледуват на крак. В 901 училища днес няма да се учи, съобщиха от просветното министерство. Най-много са затворените учебни заведения в Пловдивско - близо 200.


След шест години в морето, китайският самолетоносач Ляонин, отплава миналата

След шест години в морето, китайският самолетоносач Ляонин, отплава миналата ...

......... би могъл да е готов до средата на 2020-те. До средата на 30-те години китайският флот може да притежава до шест самолетоносача. САЩ възпира Русия и Китай с ядрен арсенал и сензори в космоса Пентагонът не може да спре с ПВО, атака от голяма ядрена сила, като Русия или Китай


Европейският съюз ще отложи Брекзит само ако има

Европейският съюз ще отложи Брекзит само ако има "стабилно мнозинство" ...

......... Предпазният механизъм е като застраховка. Не е там, за да бъде използван. Ако се прибегне до него, ще бъде временно. Ние не можем да обвържем механизма с някакъв период, категоричен Мишел Барние. По думите му въпросът за ирландската граница е проблем, който касае целия Европейски съюз, а не само Ирландия.


Двете саудитски сестри, чийто тела бяха намерени изхвърлени на брега

Двете саудитски сестри, чийто тела бяха намерени изхвърлени на брега ...

......... тичал покрай реката, разказва, че видял две жени да се молят на площадка наблизо, стоейки на няколко метра разстояние, часове преди телата им да бъдат намерени. Техни близки разказали на разследващите, че момичетата по-скоро биха се самонаранили или самоубили, отколкото да се върнат в Саудитска Арабия.Превод и редакция: БЛИЦ   


Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу

Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу ...

......... при изпълнение на служебните му задължения, да бъдат проведени по реда на бързо производство. Сигналът на Министерството на здравеопазването е на основание подписаното Споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването. Предмет на споразумението е създаването на организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици.


Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпрати до главния прокурор

Снимка БулфотоМинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев изпрати до главния прокурор ...

......... и да уважава ежедневните грижи, които те полагат за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки задълженията си професионално, дори и в трудните условия на работа, в които са поставени”, пише още в позицията.“БЛС апелира към всички да бъдем по-човечни един към друг и да оценяваме труда на ближния”, завършва становището.  


В австрийския град Китцбюел днес сутринта беше открита 88-годишната жена,

В австрийския град Китцбюел днес сутринта беше открита 88-годишната жена, ...

......... полицията за медиите. Като причина се посочва фамилна разпра, тъй като майката на Отрубай е пристигнала в Австрия въпреки нежеланието на останалата част от фамилията Естерхази. В завършилата благополучно полицейска акция по издирване на жената, са били включени над 100 полицаи, както и полицейските служби на съседните на Австрия държави.


Край на бързата процедура за българско гражданство на определени инвеститори.

Край на бързата процедура за българско гражданство на определени инвеститори. ...

......... отнемане на гражданството на тези 50 души. Не казваме, че тази инвестиция не е реална, а казваме, че България няма принос от извършването на този вид инвестиции. Да, държавата работи с тези средства известен период от време, но не се разкриват нови работни места", допълни зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова.


"Глобалната икономика се спъва, но няма да падне."Това е анализът ...

......... че тази година страната ще продължи да нараства поне с 2,5%, избягвайки рецесията.Безработицата, най-ниската за последните 50 години е ключов положителен фактор, тъй като ускорява растежа на заплатите."Не виждам икономически спад", казва Дейвид Абни, главен изпълнителен директор на United Parcel Service "Все още има здравословно увеличение на потребителските разходи." /money.bg