Отмъщението на буковите дървета! Предсказват ли екокатастрофа?

Отмъщението на буковите дървета! Предсказват ли екокатастрофа?

Може би най-пренебрегнатият дървесен вид е буковото дърво – гигант, който отдавна е недолюбван от производителите на мебели и подови настилки. Какво се случва с буковата гора?

1234567
1
Животът на гладиаторитеСъновник БГ - Животът на гладиаторите

23.01.20190

Какви хора са били гладиаторите и кое ги е мотивирало да се бият до смърт, печелили ли са гладиаторите нещо друго освен живота си? Ето отговор на тези въпроси

Стивън Хокинг: Земята ще се превърна в адско място като ВенераСъновник БГ - Стивън Хокинг: Земята ще се превърна в адско място като Венера

22.01.20190

Земята може да се превърне в огромен парник като Венера, ако хората не ограничат необратимото изменение на климата, твърди в едно от последните си интервюта Стивън Хокинг.

Сънуваш постоянно кошмари? Значи е време за промянаСъновник БГ - Сънуваш постоянно кошмари? Значи е време за промяна

22.01.20190

Усещането за липса на независимост, за некомпетентност или неразбиране са едни от основните причини за появата на кошмарите. Замисли се!

Легендата за Ноевия ковчегСъновник БГ - Легендата за Ноевия ковчег

21.01.20190

Какво накарало Бог да унищожи своето творение - човека, кой е Ной и защо е избран от Бог? За всичко това можем да научим от Стария завет.

Значение и въздействие на слънчевите затъмненияСъновник БГ - Значение и въздействие на слънчевите затъмнения

21.01.20190

Някога слънчевите затъмнения са се считали за неблагоприятни. През Средновековието се е вярвало, че ако в момент на слънчево затъмнение се роди бебе, то ще е физически и ментално нездраво

Днес се почита Свети Максим ИзповедникСъновник БГ - Днес се почита Свети Максим Изповедник

21.01.20190

На 21 януари, когато по стар стил се отбелязва Бабинден, православната църква почита трима светци – преподобни Максим Изповедник, Свети Неофит от Витиня и Свети Валериан.

Парапсихология – що е то и с какво се занимава?Съновник БГ - Парапсихология – що е то и с какво се занимава?

20.01.20190

Парапсихологията е област на изследване, която изучава паранормалните или психическите явления, които не могат да бъдат обяснени с настоящите научни познания - ясновидство, телепатия, телекинеза

Наблюдаваме последно пълно лунно затъмнение до 2022 г.Съновник БГ - Наблюдаваме последно пълно лунно затъмнение до 2022 г.

20.01.20190

Броени часове ни делят от момента, в който сянката на Земята ще покрие изцяло Луната за последен път в периода до 2022 година. Край на света и Апокалипсис не се предвиждат - просто пълно лунно затъмнение.

Днес отбелязваме Евтимовден - ПетльовденСъновник БГ - Днес отбелязваме Евтимовден - Петльовден

20.01.20190

На 20 януари според българската народна традиция се празнува Евтимовден или наричан още Петларовден. Днес празнуват всички с имената Евтим или Евтимия.

Замръзналите пътешественици във времетоСъновник БГ - Замръзналите пътешественици във времето

19.01.20190

Да се събудиш, след като от времето, в което живееш, са минали няколко века, е наистина интригуваща мисъл. Замръзналите пътешественици във времето са на път да станат факт

Възход и залез на античния град СабратаСъновник БГ - Възход и залез на античния град Сабрата

19.01.20190

На около 50 километра от столицата на Либия се намира изключителният и достолепен античен град Сабрата (Sabratha). И днес Сабрата впечатлявал туристите със своя замисъл, който е изумително съчетание. . .

Зимата си отива на АтанасовденСъновник БГ - Зимата си отива на Атанасовден

18.01.20190

На 18 януари християнската православна църква посвещава на свети Атанасий Велики, роден през 295 г. На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор.

Народни поверия и легенди за АтанасовденСъновник БГ - Народни поверия и легенди за Атанасовден

18.01.20190

Българите наричат християнския празник Атанасовден сред зима, защото според народните поверия на този ден зимата си отива, след като свети Атанас изгони студения сезон.

Животът на Марк ТвенСъновник БГ - Животът на Марк Твен

17.01.20190

Чудно, вълнуващо и изпълнено с емоции е детството на Марк Твен сред красотата на водната шир, в която той се влюбва. Детските години са времето, което вдъхновява твореца за най-забележителните му произведения

Честваме Антоновден!Съновник БГ - Честваме Антоновден!

17.01.20190

На 17 януари православната църква почита паметта на Преподобния Антоний Велики. У нас този празник е известен като Антоновден или още Лелинден. Празнуват всички с имена Антон, Антония, Антоана, Антоан, Антоанета и др.

Защо нощта срещу Богоявление е вълшебна?Съновник БГ - Защо нощта срещу Богоявление е вълшебна?

16.01.20190

Богоявление е един от големите християнски празници. Празникът се нарича още Водици. В основата му лежат прастари знания на българите за магическата сила на водата

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Онлайн Съновник

Последно коментирани сънища