Историята на император Константин - Константин Велики

Историята на император Константин - Константин Велики

Сред забележителните личности в световната история на малцина е присъдено да бъдат назовани Велики. Един от тях е Константин, император на Римската империя.

1234567
1
Персийската империя - от люлката до гробаСъновник БГ - Персийската империя - от люлката до гроба

22.04.20190

Световната история познава много значителни империи, създавани в древността, и между тях особено ярко се откроява с блясъка си Персийската империя.

Страстната седмица предшества ВеликденСъновник БГ - Страстната седмица предшества Великден

22.04.20190

Наближава Великден! Седмицата преди него е известна като Страстната седмица.

Ритуалите на викингската култураСъновник БГ - Ритуалите на викингската култура

21.04.20190

Вигингите, наричани още нормани, варяги, са варварски племена от различни етноси, които обитавали бреговете на Скандинавия през ранното Средновековие.

Рецептата на инуитите за справяне с гневаСъновник БГ - Рецептата на инуитите за справяне с гнева

21.04.20190

Гневът е опасен. Гневът е отрова, която може да разруши животи и съдби, ако човек не може да се справи с него. Вижте рецептата на инуитите за справяне с гнева.

Предания и легенди за ЦветницаСъновник БГ - Предания и легенди за Цветница

21.04.20190

Цветница е един от най-хубавите пролетни празници. На този ден се ходи на църква, откъдето се взимат осветени върбови клончета. От тях се сплита венец, който се слага в къщата.

Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастиеСъновник БГ - Забравете за тези неща на Цветница! Ще ви донесат нещастие

21.04.20190

Цветница е един от най-светлите християнски празници. И до днес битува вярването, че на този ден се сбъдва всичко пожелано.

Бял кон в съня? Какво символизираСъновник БГ - Бял кон в съня? Какво символизира

20.04.20190

Нека видим какво символизира това красиво и благородно животно, появявайки се в съня. Проучванията показват, че сънищата, в които присъстват коне са често срещани и е по-вероятно те да бъдат сънувани от жени.

Можете да промените структурата на мозъка си за по-малко от часСъновник БГ - Можете да промените структурата на мозъка си за по-малко от час

20.04.20190

Ако търсите продуктивен начин да прекарате времето си, може би ще искате да изпробвате техниката, наречена неврофийдбек (невро-обратната връзка), която позволява на хората да получат контрол над мозъчната си дейност.

Кои са илирите?Съновник БГ - Кои са илирите?

20.04.20190

Илирите са индоевропейски племена, които към края на ІІ хилядолетие преди Христа вече са заели западните области на Балканите, Динарските планини и областите около тях. Вижте повече.

Днес празнуваме ЛазаровденСъновник БГ - Днес празнуваме Лазаровден

20.04.20190

Съботата преди Цветница се празнува Лазаровден. Събират се момичета, наричани лазарки, които пеят за здраве, щастие и добра реколта. В нощта срещу Цветница се палят огньове на гробовете.

Шестте вечни грешки на човечеството според ЦицеронСъновник БГ - Шестте вечни грешки на човечеството според Цицерон

19.04.20190

Цицерон е римски политик, адвокат, писател, философ. Той е най-прочутият римски оратор. Вижте кои са шестте вечни грешки на човечеството според Цицерон

Най-опустошителните вулкани в историятаСъновник БГ - Най-опустошителните вулкани в историята

19.04.20190

Историята познава страховити вулканични изригвания. Някои от тях са толкова опустошителни, че слаат край на цели цивилизации, а други отнемат живота на стотици хиляди хора.

Пълнолуние във Везни - кое е най-важното за деняСъновник БГ - Пълнолуние във Везни - кое е най-важното за деня

19.04.20190

От 12:00 часа днес, 19 април, настъпва Пълнолуние в знака на Везните, което ще донесе много хармония, баланс и миролюбиви взаимоотношения.

Пуническите войниСъновник БГ - Пуническите войни

18.04.20190

Пуническите войни, наричани още Картагенски войни (264–146 г. пр. Хр. ), са поредица от три военни конфликта между Римската република и Картагенската империя, довели до унищожаването на Картаген.

Почитаме Св. Виктор - днес имен ден празнуват победителите!Съновник БГ - Почитаме Св. Виктор - днес имен ден празнуват победителите!

18.04.20190

Днес, 18-ти април, православната църквата почита Свети мъченик Виктор. Имен ден имат всички, кръстени Виктор и Виктория.

Пророчествата на свети ДанаилСъновник БГ - Пророчествата на свети Данаил

17.04.20190

Към пророк Данаил (Даниил) Бог отправя и своето послание, а именно да скрие Книгата с пророчествата си за бъдещето на света, докато дойде време тя да бъде разбрана докрай.

  • Споделени Истории

  • Нови
  • Коментирани
  • Популярни

Онлайн Съновник

Последно коментирани сънища