Трагедија пред очите на минувачи

Македонски државјанин до смрт ја избодел својата сопруга на паркинг во австрискиот град Тулин, известуваат австриските медиуми. Страшната трагедија се случила вчера напладне, кога според медиумите, осомничениот за убиството ја пречекал својата сопруга на паркинг пред супермаркет, каде што ја убил пред очите на повеќе сведоци. 

Како се толкува Договорот во Грција
Белгиецот што откри нова мрежа за лажни вести
Куманово нов центар за лесна заработувачка или...

Македонија

На 20 јануари 2019 владата на САД веќе цел месец е делумно блокирана поради инсистирањето на Трамп да добие 5,7 милијарди долари од Конгресот за финансирање на неговиот расистички и средновековен пограничен ѕид.

повеќе

Луѓето се љубопитни суштества, колку и да го одрекуваат тоа.

повеќе

Институциите пристапуваат кон барањата на информации од јавен карактер со одреден сомнеж.

повеќе

Автомобилизам