Az ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola a helyi és a környékbeli óvodásokat látta vendégül az Óvodások találkozója elnevezésű rendezvényén. A március 22-én megvalósult alkalom egyik célja a tanintézmény bemutatása, az iskolai élettel való megismerkedés jegyében.

Őry Péter: Az egyenes beszéd hívei vagyunk

A szlovákiai köztársasági elnökválasztás két fordulója között Őry Péter, az MKP Országos Tanácsának elnöke és Bastrnák Tibor, a Most-Híd parlamenti klubjának vezetője folytattak vitát a Pátria Rádió stúdiójában.

Óvodások találkozója – játékos formában ismerkedtek az ipolybalogi iskolával

Az ipolybalogi Ipolyi Arnold Alapiskola a helyi és a környékbeli óvodásokat látta vendégül az Óvodások találkozója elnevezésű rendezvényén. A március 22-én megvalósult alkalom egyik célja a tanintézmény bemutatása, az iskolai élettel való megismerkedés jegyében.

Lezajlott a Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntője

A Vámbéry Polgári Társulás és a Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola közös szervezésében március 22-én sikeresen lezajlott a XIX. Vámbéry Napok keretén belül a Vámbéry Ármin Földrajzverseny országos döntője. A megmérettetésre a levelező verseny első tíz helyezettje kapott meghívást.

Köszönöm, élet, hogy szolgálhatok!

Pásztor Béla kiemelt figyelmet fordít a határon túli magyar közösségek, testvértelepülések támogatására is. Szülőfaluja Ipolybalog Szent Miklós temploma 2005-től Balogh Gábor korábbi polgármester, Csáky Pál és Pásztor Béla jóvoltából őrzi a Szent Korona hiteles másolatát 1304-re emlékezve, amikor az Árpád-ház kihalása utáni trónviszályok idején egy éjszakát a balogi templomban őrizték a valódi koronát.

Tényleg csak 93 ezer km²-t „honfoglalt” Árpád apánk?

Egyre népszerűbb a fiatalkorom emblematikus online kvízjátékából készített tévéműsor, a Honfoglaló. Középiskolai és egyetemi éveim alatt hatalmas csatákat vívtunk meg ebben a játékban a...

A Csemadok és én – hetven év távlatából (10.)

Szlovákiában 1949-ben megalakult a Szlovák Állami Népművészeti Együttes, 1951-ben a Szlovák Katonai Művészegyüttes, 1953-ban a Duklaalji Ukrán Népművészeti Együttes és ennek a sornak 1953-ban természetes folytatásaként a Csehszlovákiai Magyar Népművészeti Együttes, a Népes.

Tavaszhívogató a Muskátlival

A nemesradnóti Lidike Pihenőház alkotóműhelyében készült Muskátli az ötödik évfolyamának 7. számában is számos érdekes olvasnivalót nyújt a www.szozat.org oldalon. A szebbnél szebb versikék, mesék Pósa Lajos költő,...

Képek a nagyszombati arénából

A magyar szurkolók gyönyörű élőképpel, szervezett koreográfiával érkeztek a mérkőzésre. A szlovák tábor is igyekezett, s a csapatuk nyilvánvalóan sikeresebb volt a pályán. Mindamellett ne...

Az elmúlt hét legolvasottabb cikkei