Srpski biznismeni u redu za svoje parče Agrokora

Dok se ovih dana očekuje odluka o implementaciji poslednje faze nagodbe Agrokora, odnosno formiranje nove grupe koja bi preuzela imovinu i biznis hrvatskog giganta, kuju se planovi šta će biti nakon restrukturiranja kompanije, kada poverioci krenu u rasprodaju nekada najvećeg koncerna na Balkanu.

Naslovna

19. februar 2019.
18. februar 2019.
15. februar 2019.
14. februar 2019.
18. feb 2019.
15. feb 2019.
14. feb 2019.
13. feb 2019.

Politika

Osnovan SZS u Kragujevcu

Verujem da ćemo se ovog dana svi sećati, rekao je Vuk Jeremić danas u trenutku potpisivanja sporazuma o saradnji partija i pokreta koji u Kragujevcu čine Savez za Srbiju.

Tači: Nećemo da dozvolimo da Srbija uslovljava dijalog

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da Priština neće dozvoliti Srbiji da uslovljava dijalog, da je Kosovo imalo pravo da uvede takse za uvoz srpske robe, ali da ne treba da budu previše rigorozna u kvarenju odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, objavio je danas portal KoSSev.

Dijalog

Uništavanje budućnosti Srbije

Još jednom me predsednik države razočarao i potvrdio moju sumnju da mrzi domaće biznismene.

Dočepali se kase

Predsednik Aleksandar Vučić je u Šapcu pokušao da odgovori na pitanje ko plaća kampanju "Budućnost Srbije".

Veni, Vidi, Vinci

Najčudnija stvar sa koncesijom za aerodrom Nikola Tesla je to što je to možda stvarno dobar posao.

U – TURN

BBC News na srpskom

Društvo

Ubistvo Franje, Ane i Joze Matijevića

Tokom kampanje zastrašivanja i pritisaka na vojvođanske Hrvate u periodu od 1991. godine do 1995. godine počinjen je i određeni broj etnički motivisanih ubistava.

Nema pravde za Uzeira, Mušana i Fatimu

Pre tačno 26 godina, 18. februara 1993. godine, Vojska Jugoslavije napala je selo Kukurovići kod Priboja, koje se nalazi na tromeđi između Srbije, BiH i Crne Gore.

Poirel: Srbija da objasni i reši slučajeve „nestalih beba“

Predstavnici Komiteta ministara Saveta Evrope su ponovo zatražili od zvaničnika Srbije da što pre usvoje zakon o rešavanju slučajeva nestalih beba, kao i o ispunjenju presuda Evropskog suda za ljudska prava, izjavio je Kristof Poirel iz Direktorata za ljudska prava SE.

Ekonomija

Četiri milijarde dinara za 56 projekata u Vojvodini

Za 56 projekata na teritoriji AP Vojvodine u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i sporta u 41 vojvođanskoj opštini biće uložena 4,1 milijarda dinara.

Adient i Vaker Nojsen grade nove pogone

Gradska uprava u Kragujevcu odustala je, saznaje saznaje Danas od novog kreditnog zaduženja u iznosu 250 miliona dinara, predviđenog za finansiranje tekuće likvidnosti.

Zaev za region bez barijera

Makedonski premijer Zoran Zaev, naglasio je će da lično uložiti dodatne napore da se obezbedi slobodna trgovina u regionu Zapadnog Balkana i ukinu protekcionističke mere kao što su prištinske takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. 

Svet

Specijalni tužilac nije saslušao Đukanovića oko afere

Crnogorski specijalni tužilac Milivoje Katnić saopštio je večeras da se protiv vlasnika “Atlas grupe” Duška Kneževića vodi šest postupaka zbog sumnji da je formirao više kriminlanih grupa koje su pranjem novca, utajom poreza i zloupotrebama u privrednom poslovanju oštetile državu za više stotina miliona eura.

Izrael opet uvredio Poljake

Češki premijer Andrej Babiš kazao je da je samit Višegradske grupe koji je trebalo danas da počne u Jerusalimu otkazan, prenosi Rojters, pozivajući se na novinsku agenciju CTK.

Život

Izrael (5): Rastanak od Zubina Mehte

Na šetačkoj stazi što od našeg telavivskog hotela vodi ka Jafi – a to vam rastojanje po prilici nije veće od onoga između Beton hale i Kule Nebojše – stoji ram za sliku kod kojega je neprestana gužva.

Kultura

Predstavljanje knjige „U ime naroda“

Promocija zbirke tekstova "U ime naroda" - zapisi sa bloga sudije Majića, autora Miodraga Majića, održaće se sredu veče od 18 sati u UK Stari grad (Parobrod).

Kosovskih “55 gej nijansi” uskoro u La Mami

Svojevremeno umetnički direktor Narodnog pozorišta Kosova, Jeton Neziraj je direktor Quendra multiledija umetničke grupe u čijem fokusu su teatar i literatura. Njegova najnovija predstava “55 gej nijansi”, martq ove godine biti izvedena u čuvenom njujorškom pozorištu “La Mama” što nam je bio povod za kratak razgovor.

Sport

Junajted (ni)je na prodaju

Kao grom iz vedra neba odjeknula je proteklog vikenda vest da saudijski princ Mohamed bin Salman želi da kupi Mančester junajted od braće Glejzer.

Lebron slavio, Jokić zabavljao

Koševi, atraktivni potezi i dobra zabava. Ovako bi najkraće rečeno glasio opis Ol-star meča najboljih igrača NBA lige, kao šlaga na torti 68. Ol-star vikenda.

Miloš Teodosić posle otkaza u Klipersima neće tražiti klub do leta

Odanost reprezentaciji Srbije nikada nije dovodio u pitanje, čim se ukazala prilika Miloš Teodosić odazvao se pozivu selektora Aleksandra Đorđevića i danas se među prvima pojavio na okupljanju za poslednji "prozor" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini.

Dodatak Nedelja

Proza iz psihološke radionice

Vladimir Konečni je rođen u Beogradu, gde je završio (staru) Drugu beogradsku gimnaziju i diplomirao psihologiju i filozofiju na Filozofskom fakultetu Beogradskog univerziteta.

Preispitivanje identiteta i društveni angažman

U osnovi ovog projekta je ideja da se čitaoci u Srbiji upoznaju sa aktuelnim tokovima u evropskoj književnosti kroz prevod i promociju devet dela raznorodnih žanrova i književnih stilova (romana i zbirki) napisanih na devet evropskih jezika (rumunski, češki, švedski, poljski, portugalski, engleski, francuski, nemački i španski).

Građanin s onoga svita

"Evo ti bogami Kolinda zahvaljuje. Ma bravo, nije to mala čast", rekla je zureći u novine građanka građaninu, koji je stjecajem okolnosti i njezin suprug.

Ljudi

Filip Filipović: Rođeni šampion

Filip Filipović: Rođeni šampion

Vaterpolo je timski sport, ali da bi se u kontinuitetu bio najbolji u ovoj vodenoj igri između dva gola potrebno je imati i vrhunske pojedince, kao što trofejna selekcija Srbije može da se pohvali da je baš njen kapiten Filip Filipović bio najdominantniji igrač Evrope u 2018. godini, odlukom Evropske plivačke i vaterpolo federacije.

Piše: Olgica Nikolić