Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

 • Bomba Vranje

  Pronađena bomba ispod auta u Vranju

  Dok je bio na servisu, ispod automobila Vranjanca pronađena je bomba. Policija je večeras oko 21 sat deaktivirala ovaj eksploziv, pišu "Vranjske" .

  detaljnije
 • Miting-SNS-Pantelej-foto-J.-A-(5)

  SNS organizovao skup podrške Vučiću ispred niške Opštine Pantelej

  Noseći parole "Pantelej uz Vučića" i "Dole fašisti i ljotićevci", više stotina građana, članova Srpske napredne stranke, opštinsko i deo gradskog rukovodstva, nekoliko direktora gradskih preduzeća i ustanova, okupilo se ispred zgrade Opštine Pantelej u Nišu. Kontramiting beogradskim protestima ispred zgrade Predsedništva, bio je, poručili su, povod da se okupe.

  detaljnije (17)
 • vojska

  Pripreme u Nišu počele, pa vojna parada odložena

  Velika vojno-policijska parada koja je prvo najavljena za 24. mart u Nišu i zbog koje su već izvađene bandere i srušeni ivičnjaci na bulevaru, biće izvesno odložena za 9. maj jer je to novi predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Da je bilo neprihvatljivo da se parada pravi na dan početka agresije ističu predsednik Vojnog sindikata Novica Antić i vojni analitičar Aleksandar Radić i napominju da je bespotrebno trošenje novca.

  detaljnije (16)
 • ZITORADJA opstina zitoradja (1) (1)

  Predsednik Opštine i organizator protesta u Žitorađi potukli se u kabinetu

  Dok jedan od organizatora protesta u Žitorađi Milan Blagojević tvrdi za Južne vesti da je danas oko 13 sati pretučen u kabinetu predsednika Opštine Ivana Stanojevića i da je u tome učestvovalo bar 5 njemu poznatih osoba iz Žitorađe za koje kaže da su povezani sa SNS-om i lokalnom vlašću , predsednik Opštine odbacuje optužbe i kaže da je u stvari on dobio batine. Policija zasad ćuti.

  detaljnije (2)
 • autobuska stanica

  Tuča na autobuskoj stanici - MMA borac i vozač međusobno se optužuju

  Dok MMA borac iz Bujanovca Milan Nakić tvrdi da je brutalno pretučen na autobuskoj stanici u Nišu kada se vraćao sa turnira, policija najavljuje krivičnu prijavu protiv njega, jer kažu da je njima u subotu 16. marta vozač autobusa prijavio da je verbalno i fizički napadnut.

  detaljnije (6)
Ovog puta protest će se održati ispred Gradske uprave

Novi protest u Pirotu protiv izgradnje MHE

Piroćanci koji se protive izgradnji mini-hidroelektrana okupiće se u petak ispred zgrade Gradske uprave u vreme skupštinske sednice, kako bi zatražili od gradonačelnika Vasića i odbornika da donesu odluku da se iz Prostornog plana izbrišu lokacije za MHE.

(2)
bulevar rušenje

Rušenje niškog bulevara zbog parade - za opozicionare apsurd i destruktivna politika

Porušen Bulevar Nikole Tesle koji se priprema za vojnu paradu koja je najavljena da će se u Nišu održati 24. marta, na 20. godišnjicu od početka NATO bombardovanja, za nišku Narodnu stranku predstavlja paradu apsurda, jer se vojni poligon pravi tik uz ogromnu kasarnu. I za opozicionog odbornika Branislava Jovanovića je uklanjanje takozvanog razdelnog ostrva i stubova za osvetljenje - najnoviji primer destruktivne politike niške vlasti.

(7)
stepenice park devet jugovica leskovac

Rekonstruiše se stepenište do leskovačkog parka Devet Jugovića

Nove betonske ploče i rukohvati biće postavljeni na stepeništu koje vodi do parka Devet Jugovića u Leskovcu. Radove izvodi preduzeće "Zadruga pionir" iz Vlasotinca, a za rekonstrukciju je iz gradskog budžeta izdvojeno nešto manje od 900.000 dinara.