nieuws

Het weer met Johan Kamphuis: Na tropische dag tijdelijk koeler

Vanmiddag (maandag) is het tropisch met kwikstanden rond 30 graden. Vanavond is het om 20:00 uur nog 28 of 29 graden en dus een zeer warme avond! De wind neemt af. Komende nacht daalt de…

nieuws

Vanaf september vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Munster/Osnabruck

Het is vanaf 2 september mogelijk om vanuit Groningen Airport Eelde ook naar Munster/Osnabruck te vliegen.

nieuws

Noodnummer 112 vanwege storing niet bereikbaar

Het noodnummer 112 is vanwege een landelijke storing maandagmiddag niet bereikbaar. De meldkamer adviseert om bij calamiteiten via social media contact te zoeken.

nieuws

Zoektocht naar oud servies voor bestuurskamer UMCG

De bestuurskamer van het UMCG krijgt opnieuw servies. Het gaat niet om het authentieke servies van begin vorige eeuw, maar vervanging uit dezelfde periode.

nieuws

Elke zondag zeilwedstrijden bij de Twee Provinciën

Al jaren lang organiseert de zeilvereniging de Twee Provinciën zondagochtend wedstrijden op het Paterswoldsemeer. De vereniging is opgericht in 1911, heeft een schitterend clubgebouw en heeft ruim 800 leden.

nieuws

Viaduct over Hereweg bijna helemaal gesloopt

De sloop van het viaduct over de Hereweg wordt volgend weekeinde voltooid. Driekwart van het viaduct, dat deel uitmaakt van de zuidelijke ringweg, is inmiddels afgebroken.

nieuws

Zernikebrug wil niet meer open (update)

De Zernikebrug tussen Zernike en de wijk Reitdiep over het Reitdiep wil niet meer open. Het euvel begon in de loop van de zondagmiddag en duurt waarschijnlijk tot dinsdag 13.30 uur.

sport

Donar neemt afscheid van acht bepalende spelers

Donar neemt na een teleurstellend seizoen afscheid van acht spelers die de afgelopen jaren belangrijk zijn geweest voor de club.

nieuws

Gloednieuw natuurpaviljoen Stadspark feestelijk geopend

In het Stadspark is maandagochtend het gloednieuwe natuurpaviljoen Stadspark geopend. In het gebouw is de Natuur en Duurzaamheideducatie, NDE, gevestigd.

nieuws

Vaarrecreanten mijden Groningen vanwege warmte

Het is deze week vrij rustig in de Oosterhaven. Mensen met plezierjachten zoeken liever het open water op.

nieuws

Scholen voeren tropenrooster in vanwege verwachte hitte

Vanwege de warmte hebben diverse basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs maandag in de gemeente Groningen een tropenrooster ingevoerd.

nieuws

Fietsers botsen in Herestraat

Bij een verkeersongeluk maandagochtend in de Herestraat zijn twee fietsers met elkaar in botsing gekomen. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

nieuws

Prijzen uitgedeeld op eindexamenexpositie Minerva

Academie Minerva laat in de oude suikerfabriek tot en met donderdag het werk zien van diverse eindexamenstudenten.

nieuws

RUG: ‘Afpakken van onderwijsmiljoenen slecht idee’

De RUG is zeer sceptisch over de hervormingsplannen van de commissie Van Rijn. Deze plannen kunnen de universiteit tien miljoen euro kosten.

nieuws

Verkoeling later deze week is tijdelijk

Vandaag en morgen worden temperaturen rond de 30 graden verwacht, maar daarna gaat de temperatuur richting de 20 graden. Dit is tijdelijk, want voor komend weekend verwacht OOG weerman Johan Kamphuis weer hogere temperaturen. Dat…

F
U
R