nieuws

Traject Groningen-Leeuwarden in top tien met meeste storingen

Het treintraject Groningen-Leeuwarden staat in de top tien van trajecten waar in maart van dit jaar de meeste storingen plaats hebben gevonden. Dat blijkt uit onderzoek van OOG Tv.

sport

Lycurgus wint weer van Sliedrecht Sport

Abiant Lycurgus heeft woensdagavond de in Sliedrecht gewonnen van Sliedrecht Sport. Net als eerder in Groningen was de ploeg van coach Arjan Taaij ook in de uitwedstrijd te sterk: 1-3.

nieuws

Gewapende straatroof aan Kattendiep

De politie kreeg dinsdagavond rond 23.00 uur een melding van een straatroof. Het slachtoffer werd op het Gedempte Kattendiep aangesproken door een man, die hem onder bedreiging van een vuurwapen zijn laptop en telefoon afnam.

nieuws

Vlot moet visdiefjes het hof maken op Kardinge

In het Kardingermeer drijft sinds woensdag een broedeiland voor visdiefjes. Het eiland is er gekomen op initiatief van Natuurmonumenten.

nieuws

Studenten leren loodkloppen

Loodkloppen en houtrot repareren, daarover werden vandaag workshops gegeven aan studenten van het Alfa-college. 

nieuws

Treinen Groningen – Zuidhorn rijden weer

De treinen tussen Zuidhorn en Groningen rijden sinds 14.30 weer. De storing, die woensdagochtend even na 07.00 uur begon, is verholpen. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

nieuws

Partij voor de Dieren: niet meer investeren in vliegveld

De provincie Groningen moet de eerder toegezegde bedragen niet investeren in Groningen Airport Eelde. Dat bindt de statenfractie van de Partij voor de Dieren.

nieuws

Aantal meldingen diefstal en inbraak blijft gelijk

Het aantal meldingen van diefstal bij winkels en bedrijven in de gemeente was de laatste vier maanden van vorig jaar vrijwel gelijk aan de middelste vier maanden. Ook vergeleken met een jaar geleden is er…

nieuws

“Treinstoring Zuidhorn gaat nog even duren”

Nog altijd kunnen er geen treinen rijden richting Zuidhorn. De storing gaat naar alle waarschijnlijkheid ook nog een tijdje duren. Dat meldt spoorbeheerder ProRail.

nieuws

Onderscheiding voor voorvechter protonentherapie

Hans Langendijk, hoogleraar Radiotherapie en hoofd van de afdeling Radiotherapie van het UMCG, heeft woensdag een koninklijke onderscheiding gekregen.

nieuws

OOG TV en Kunstspot tonen ateliers van kunstenaars

OOG TV en het online platform Kunstspot zijn een samenwerking gestart. Van de Kunstspot serie ‘In het atelier van….” is op OOG TV elke woensdag een aflevering te zien, na het nieuws van 17.30 uur.

sport

FC Groningen zonder twaalf internationals

Twaalf internationals van FC Groningen ontbreken de komende week op de training. Coach Danny Buijs moet dus flink improviseren.

nieuws

Theaterorganisatie heet nu SPOT Groningen

De theaterorganisatie van De Oosterpoort en de Stadsschouwburg heeft vanaf nu een nieuwe naam: SPOT Groningen.

nieuws

Liveblog: GroenLinks grootste partij in voorlopige einduitslag Statenverkiezingen (gesloten)

Het is 20 maart, de dag van de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Het eerste stembureau in de gemeente Groningen dat open ging was op het Hoofdstation om 6:30, de overige stemlokalen…

nieuws

Weer geen treinen naar Zuidhorn: “Ik ben hier helemaal klaar mee”

Treinreizigers tussen Groningen en Zuidhorn moeten woensdagochtend rekening houden met vertraging. Vanwege een storing is er geen treinverkeer mogelijk.

F
U
R