Business Magazine Albania – Media Dixhitale dedikuar Sipërmarrjes
Foto nga Jack Gruber/USA Today

Madeleine Albright (Diplomatja)

“Kanë qenë disa gra që më kanë bërë të ndihem e papërshtatshme për gjërat që kam dashur të bëj, duke më treguar se vendi im ishte diku tjetër dhe jo këtu ku jam. Dhe prandaj është kaq e vërtetë thënia ime se ekziston një vend i veçantë në ferr për gratë që nuk i ndihmojnë gratë e tjera. (më tepër…)

Shumë ekipe duhet të takohen shpesh në mënyrë që të çojnë punët përpara. Por, kjo nuk do të thotë që duhet të kaloni gjithë ditën në takime. Nuk ka kohë të përsosur për një takim. Koha e duhur varet nga personat që takon. Prandaj mund të gjendeni në takime të planifikuara nga vetëm pesëmbëdhjetë minuta deri në disa orë. (më tepër…)

Arben Malasi, Menaxheri i Përgjithshëm i Symmetric, flet për përvojën e tij në Elevator Lab, inkubatori i Raiffeisen Bank. Produkti i tyre teknologjik OpenPay, u shpall fitues dhe u mbështet deri në konsolidimin e tij si produkt. Ne ju sjellim përvojën e këtij startup-i, ndërsa pritet të rikthehet së shpejti Elevator Lab. Lexoni intervistën me Arben Malasin:

(më tepër…)

Me smartfonët që kemi nëpër duar dhe WiFi vërdallë, udhëtimi nuk ka qenë kurrë më i lehtë. Por kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për përmirësim. Pavarësisht nëse po krijohen mënyra më të mira për të planifikuar një udhëtim, gjithmonë do të ketë mënyra për të qenë inovativë në industrinë e udhëtimeve. (më tepër…)

Videos

Marketerët duhet “të fillojnë të mendojnë për një botë pa reklama”, sipas Marc Pritchard, kreu kryesor i markës në Procter & Gamble.

“Unë do të thosha se ditët e reklamimit siç i njohim sot numërohen dhe ne duhet të fillojmë të mendojmë për një botë pa reklama,” tha Pritchard për delegatët në CES 2019. (më tepër…)

Programi “Gen-D – Nurturing a Digital Future” , i vënë në jetë nga Propulsion me mbështetjen e Microsoft,  u prezantua për herë të parë me qëllimin që të japë kontributin e tij në transformimin digjital në fushën e arsimit në Shqipëri dhe në vente të tjera pjesëmarrëse në këtë program. Në përmbyllje të diskutimeve të panelit dhe në përputhje me të gjithë kuadrin strategjik që synon zhvillimin e një shoqërie digjitale në Shqipëri, bashkëpunimi me këtë program do të përfaqësojë një burim të vlefshëm për të mësuar dhe për të përcjellë dije në fushën e informatikës.

(më tepër…)