Lördagen 19 januari slår Boot Düsseldorf upp sina portar. Denna världens största båtmässa inomhus har allt för alla båtintresserade och är öppen 19–27 januari. Läs hela artikeln….

Med två nya DX-modeller vill Bayliner förändra konceptet för styrpulpetbåtar. Med maximalt utnyttjande av utrymmena och trubbigare design har de här 19-fotarna ovanligt gott om plats. Läs hela artikeln….

Sunseeker International och Rolls-Royce sjösätter sin första superyacht med MTU hybriddrift 2020. Det blir den första seriebyggda yachten med ett miljövänligt system från det engelska yachtvarvet. Det nya systemet presenteras på Boot Düsseldorf, som arrangeras 19–27 januari. Läs hela artikeln….

Till sommaren sjösätter engelska Spirit Yachts sitt nya flaggskepp, en 34 m lång superyacht byggd i trä. Den enmastade segelbåten Spirit 111 blir en av de största i sitt slag som har byggts i England. Läs hela artikeln….

Sea Ray firar 60-årsjubileum i år. På Boot Düsseldorf, som fyller 50 år 19–27 januari, kickstartar Sea Ray med världspremiär för helt nya SLX 350. Läs hela artikeln….

C-Map lanserar nya AIS-funktioner för navigeringsappen Embark. Men den nya funktionen kan användare se båtar runt omkring dem i realtid med AIS-data som läggs direkt på sjökorten. Överlagringen förbättrar C-MAP Embark-upplevelsen och är utformad för att hjälpa båtägare planera och navigera tryggt och, inte minst, att ha roligt. Läs hela artikeln….

PowerRay är en helt ny undervattensdrönare från PowerVision för professionellt och fritidsbruk. Den styrs via fjärrkontroll som har upp till 70 m kabel och klarar ner till 30 m djup. Läs hela artikeln….

Italienska Nerea Yacht har tagit fram denna tidlösa båt med klassiska linjer. Med dieselinombordare gör denna dagtursbåt med övernattningsmöjligheter drygt 30 knop. Läs hela artikeln….

Halterna av miljögifter i Mälarens bottnar har minskat. Men sjön är fortfarande långt från att nå god vattenstatus enligt EU:s vattendirektiv. Det visar en undersökning som länsstyrelserna runt Mälaren, däribland Länsstyrelsen i Stockholm, gjort. Det är framför ämnet tributyltenn (TBT) som drar ner vattenkvaliteten – ett ämne med hormonstörande egenskaper. Läs hela artikeln….

Fyra personer från Vitryssland har dömts vid Blekinge tingsrätt. De har stulit tillbehör ur båtar till ett värde av cirka 250 000 kr. Läs hela artikeln….

I början av januari lämnade en grupp långseglare Las Palmas, Gran Canaria. De ska tillsammans korsa Atlanten via Kap Varde till St Vincent & Grenadinerna. Läs hela artikeln….

Fareast Yachts lanserar en helt ny båt på Boot Düsseldorf i slutet av januari. Det är en jolle på 4,4 m designad av Simonis & Voogd Yacht Design. Läs hela artikeln….

Nu kommer en öppen version av en riktigt elegant jänkebåt. Palm Beach GT50 Open får resurser för max 40 knop med en marschfart på 35 knop. Läs hela artikeln….

Garmin Panoptix LiveScope LVS12 är en ny ekolodsgivare i den prisbelönta produktserien som klarar 30° realtidsseende både framåt och nedåt. Läs hela artikeln….

2018 omkom 12 personer i fritidsbåtolyckor. Det är den lägsta siffran sedan statistik över omkomna i båtlivet började föras 1971. Det visar preliminära siffror från Transportstyrelsen. Läs hela artikeln….