Mercury Racing lanserar den största utombordaren hittills från företaget. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med möjlighet att ha upp till sex motorer på samma akterspegel är detta en enorm kraftkälla. Läs hela artikeln….

Williams Jet Tenders satsar på en ny serie RIB-båtar speciellt avsedd för superyachtmarknaden. Den första modellen, Evojet 70, ska lanseras hösten 2019 och får en kapacitet på 13 gäster. En större modell är på gång till nästa år. Läs hela artikeln….

Stora katamaraner är perfekta för den som vill ha mycket plats. Fountaine Pajot MY40 är en modern båt med enorma utrymmen för sin storlek. Volvo Penta lanserade nyligen sitt samarbete med Fountaine Pajot för att bygga hybriddrivna segelkatamaraner. Läs hela artikeln….

Tävlingen Nord Stream Race avgörs 23 juni – 5 juli. Fem båtar från fem länder deltar i racet och besättningarna på de 50-fots Svanbåtarna kämpar om äran på sträckorna Kiel – Köpenhamn – Stockholm – Helsingfors och målgång i S:t Petersburg. Läs hela artikeln….

Navico med varumärkena Lowrance, Simrad, B&G och C-MAP lanserar en helt ny kategori av marinteknik – Information Display (ID). Detta ska leda vägen till en ny era för båtintegration och utgör den första signifikanta utvecklingen av flerfunktionsskärmar (MFD, Multifunctional Display). Läs hela artikeln….

Kattholmen i Gustavsberg har blivit certifierad enligt den internationella miljömärkningen Blå Flagg. Kattholmen är den första hamnen i Värmdö, och en av tre hamnar i hela Stockholmsområdet, som blivit Blå flagg certifierade. Läs hela artikeln….

Japanska båtmotorer är populärast bland båtmotortjuvarna. Högst på listan hamnar marknadsledaren Yamaha följd av Suzuki. På tredje plats kommer Mercury. Läs hela artikeln….

OKQ8 GoEasy Diesel Marine är en RME-fri diesel specialanpassad för båtmotorer. Dieseln smörjer och håller båtmotorn och dess bränslesystem rena genom sina vårdande tillsatser, allt för en så säker drift som möjligt. Genom ett samarbete med Petrobell erbjuder nu OKQ8 den nya dieseln till båtägare runt om i Stockholm. Läs hela artikeln….

Lång tid har gått sedan jag skrev något här och massor har hänt sedan dess. Kort efter jag skrev mitt sista inlägg så åkte jag till Long Island i New York, där bodde jag med min kusin i några månader. Läs hela artikeln….

Efter lanseringen av de nya V6-orna för ett par år sedan kommer en serie Evinrude med lägre effekter. Det är helt nya, trecylindriga motorer med namnen E-Tec G2 HO 115, 140 och 150. Läs hela artikeln….

Inför båtsäsongen har Eniro släppt en kartuppdatering av sina Hydrographica kartor. Nu inkluderar de samtliga hamnguidekartor från Hydrographica. Läs hela artikeln….

Inshore 24 heter en helt ny svensk segelbåt. Det blir den första segelbåten som 3D-printas. Läs hela artikeln….

Efter en stöldturné i Blekinge åtalas nu två män. De var mycket aktiva under några dagar i både Blekinge och Skåne. Läs hela artikeln….

En av världens största yachtbyggare, Ocean Alexander, planerar europeisk premiär för två nya modeller på 90 respektive 45 fot på Cannes Yachting Festival i september. Läs hela artikeln….

Tisdag 11 juni döptes Trafikverkets laddhybridfärja Tellus vid Stigbergskajen i centrala Göteborg. Dopet innebär att färjan överlämnas till tjänst för allmänheten, där hon är en del av ett grönt trafiksystem. Namnet Tellus påminner om att vi behöver ställa om av omsorg om vårt jordklot. Läs hela artikeln….

Populära Anytec har bytt ut hela sin flotta på ett par år med ny design och bredare skrov. Detta har framför allt gynnat de minsta modellerna och nya A21 klarar nu en 200-hästare med den äran. Läs hela artikeln….

1969 sjösattes Marino Mustang för första gången. 50 år senare har denna klassiker fått ett andra liv och en svensk återförsäljare. Läs hela artikeln….

Sjöhistoriska museet har en omfattande samling originalbåtar med allt från Gustav III:s lyxslupar till 50-årsjubilerande Albin 25 och däremellan en lång rad såväl unika som folkkära båtar. Samlingen förvaras på Rindö. Den 15–16 juni slår Båtmagasinet upp portarna för allmänheten. Välkommen att ta del av vår härliga båtlivshistoria! Läs hela artikeln….

Vinden räckte inte till i söndagens världscupfinal i franska Marseille. Utan lördagens resultat efter nio race stod sig och därmed gick bronset i Finnjolle till Max Salminen. Läs hela artikeln….

En grå, rå och ovanligt tuff hyttbåt i aluminium. Så beskrevs V–Boats Voyager 700 Cabin vid lanseringen i våras. Nu kommer uppföljaren. Läs hela artikeln….