LIBERALL
THINK TANKST
ΥΓΕΙΑY
Τετάρτη 24/04/19
4ος χρόνος, ημέρα 1270η
Θύελλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ  για τον «δολιοφθορέα» Πολάκη

Θύελλα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον «δολιοφθορέα» Πολάκη

Θύελλα αντιδράσεων υψώθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, στο μέγαρο Μαξίμου και την Κ.Ο. του κόμματος κατά του Παύλου Πολάκη. Ο βασικός λόγος που η ανορθογραφία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκάλεσε αιφνιδιασμό και σφοδρή ενόχληση, δεν ήταν αυτή καθ’ εαυτή η επίθεση στον Κυμπουρόπουλο. Ο θυμός που υψώθηκε εναντίον του, οφείλεται στο ότι τους κατέστρεψε το βολικό - όπως νόμιζαν - σενάριο, να στριμώξουν τον Μητσοτάκη στη γωνία. Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης.
Θανάσης Μαυρίδης
Θανάσης Μαυρίδης

Βλέπε ψυχή μου να μην βυθιστείς στον πνευματικό ύπνο

Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου. Απολυτίκιο: «Ἰδοὺ ὁ Νυμφίος ἔρχεται ἐν τῷ μέσῳ τῆς νυκτός, καὶ μακάριος ὁ δοῦλος, ὃν εὑρήσει γρηγοροῦντα, ἀνάξιος δὲ πάλιν, ὃν εὑρήσει ῥαθυμοῦντα. Βλέπε οὖν ψυχή μου, μὴ τῷ ὕπνῳ κατενεχθής, ἵνα μῄ τῷ θανάτῳ παραδοθῇς, καὶ τῆς βασιλείας ἔξω κλεισθῇς, ἀλλὰ ἀνάνηψον κράζουσα· Ἅγιος, Ἅγιος, Ἅγιος εἶ ὁ Θεός, διὰ τῆς Θεοτόκου ἐλέησον ἡμᾶς».
Κυριάκος Αθανασιάδης
Κυριάκος Αθανασιάδης

Η βία είναι η μαμή της κοπρολαλίας

Επιμένοντας να συζητάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ξεχνούμε πως οι σημερινοί κυβερνώντες δεν ήρθαν για να «φάνε» και να διορίσουν τους φίλους τους, αλλά για να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με τη βούλα των εκλογών μάλιστα. Και ενός δημοψηφίσματος. Για να την οδηγήσουν στο χάος.
Δημήτρης Καμπουράκης
Δημήτρης Καμπουράκης

Το μουστάκι του

Έχω συναναστραφεί στην Κρήτη πολλούς άξιους ανθρώπους. Ευθυτενείς, λιγόλογους, περήφανους και ντόμπρους. Είχα και έχω μπαρμπάδες, ξαδέρφους, συμμαθητές, γείτονες, συγχωριανούς, που μπορεί να έχουν όλα τα ελαττώματα του κόσμου, αλλά ένα πράγμα έχουνε διδαχτεί από τα χούγια του τόπου που αξιώθηκαν να γεννηθούν: Έχουν σέβας.
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου
Βίβιαν Ευθυμιοπούλου

Εκτός του πεδίου της πολιτικής

Οι επαγγελματίες της επικοινωνίας μπορούν να βεβαιώσουν ότι αυτό που τελικά καθορίζει τη φύση και την ταυτότητα ενός μηνύματος είναι οι τόνοι, το tonality όπως λέγεται στην ορολογία του marketing. Σε κάθε μήνυμα τους τόνους τους προσδιορίζουν τα χρώματα στα γραφιστικά αλλά κυρίως ο ήχος που το συνοδεύει, είτε πρόκειται για το speakage δηλαδή τη φωνή που ακούμε στα διαφημιστικά σποτ είτε για τη μουσική.
Αλέξανδρος Σκούρας
Αλέξανδρος Σκούρας

Πάσχα, Ομπάμα και Χριστιανοί

Οι μύθοι που πιστεύουμε στην Ελλάδα για τις ΗΠΑ είναι πολλοί. Άλλοι νομίζουν ότι είναι η μήτρα του καπιταλισμού (δεν είναι). Άλλοι έχουν ακούσει για ασθενείς που τους διώχνουν από τα έκτακτα περιστατικά αν δεν πληρώσουν (ούτε αυτό ισχύει). Ένας πολύ διαδεδομένος μύθος είναι αυτός που χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ σαν μία εν γένει «δεξιά» χώρα.
Ανδρέας Ζαμπούκας
Ανδρέας Ζαμπούκας

Με τον Πολάκη κάνει παρέα ο Τσίπρας, όχι με τον Λιάκο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίσως το πιο προσωποπαγές πολιτικό μόρφωμα της Μεταπολίτευσης. Πιο αρχηγικό κι από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου! Γιατί οι πάντες επένδυσαν στην «αθωότητα» του αφελούς πλην αγαθού Αλέξη που είχε το δικαίωμα του πρωτάρη. Να ανοίξει το δρόμο για το πλιάτσικο στο οποίο προσέβλεπαν – άλλο αν τους χάλασαν τα σχέδια οι δανειστές…
Σάκης Μουμτζής
Σάκης Μουμτζής

Κάτω τα χέρια από τον Πολάκη. Δουλεύει για μας!

Η κατ΄επανάληψη, ακραία συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, που χρήζει και ψυχιατρικής μελέτης, είναι ό,τι καλύτερο για την Νέα Δημοκρατία. Δεν την αναδεικνύει μόνον ως δύναμη σοβαρότητος και μετριοπάθειας, αλλά συγχρόνως αποκόπτει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ από το σώμα των ψηφοφόρων που δεν αρέσκεται σε ακρότητες.
Metarithmisi.gr
Metarithmisi.gr

Ζαχαρίας Ζούπης: Πολιτική, ιδεολογική και ηθική απογύμνωση

Ζαλισμένος από την διαφαινόμενη μεγάλης έκτασης ήττα στις Ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε με τον γνωστό του τρόπο. Είπε απλά άλλο ένα ψέμα. Μας δήλωσε ότι κερδίζει πάντα κόντρα στις προβλέψεις των κακών δημοσκοπήσεων! Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στις έρευνες όλων των Εταιρειών πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.