Γ. Δείκτης

Αξία

«Οχι» στην διόρθωση είπε το Χρηματιστήριο

«Οχι» στην διόρθωση είπε το Χρηματιστήριο

Στο τέλος γύρισε σε θετικό το πρόσημο του Γενικού Δείκτη. Μεγάλη μείωση στον όγκο συναλλαγών. Μικρή επιβάρυνση σήμερα στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Αντίρροπες δυνάμεις στον τραπεζικό κλάδο. Κέρδη για Coca Cola.


Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές για κατώτατο μισθό

Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές για κατώτατο μισθό

Ενημέρωσε τους θεσμούς η Εφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνη με την κίνηση η Κομισιόν, ζητώντας προσεκτικές κινήσεις. Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τους δανειστές. Οι αντιδράσεις των κοινωνικών εταίρων.


Το κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ άναψε φωτιές στη Βουλή

Το κείμενο του Συντάγματος της πΓΔΜ άναψε φωτιές στη Βουλή

Μαραθώνια προβλέπεται η συζήτηση για τη Συμφωνία. Σημείο αντιπαράθεσης οι αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην κοινοβουλευτική «αναμέτρηση».

Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για τις Πρέσπες η ΝΔ

Δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για τις Πρέσπες η ΝΔ

Στην απόφαση να μην προχωρήσει σε κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατέληξε ο επικεφαλής της ΝΔ. Στόχος σύμφωνα με πηγές του κόμματος να μην δοθεί άλλοθι σε Τσίπρα και Καμμένο αλλά και να μην «καεί» το χαρτί για το επόμενο εξάμηνο.


Τράπεζες: Το παζάρι για τις κρατικές εγγυήσεις

Τράπεζες: Το παζάρι για τις κρατικές εγγυήσεις

Την έγκριση των θεσμών θέλει η κυβέρνηση, για να υποβάλει στην DG Comp επίσημο αίτημα. Πώς θα λειτουργήσει ο μηχανισμός εγγυοδοσίας. Οι προϋποθέσεις, το πρόβλημα του κόστους και οι εναλλακτικές για να επιλυθεί. Οι ανασχετικοί παράγοντες για υψηλή αξιολόγηση των εκδόσεων.
ΡΟΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ in2life

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

Τίποτα δεν είναι τυχαίο

TOP STORIES

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΘΕΜΑΤΑ

Κρίσιμη στροφή στη στρατηγική της ΡωσίαςΘΕΜΑΤΑ

Κρίσιμη στροφή στη στρατηγική της Ρωσίας

Η ευρασιατική ταυτότητα και στρατηγική του Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι δημογραφικές αλλαγές, η επιδίωξη της συλλογικής σταθερότητας και οι ιδιαιτερότητες του ρωσικού εθνικισμού. Κρίσιμοι ελιγμοί της Μόσχας μεταξύ Δύσης και Κίνας.


Πιρπινιάς: «Επανεκκίνηση» HSBC στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πιρπινιάς: «Επανεκκίνηση» HSBC στις χορηγήσεις στεγαστικών δανείων

Τις κινήσεις που έδωσαν τη δυνατότητα να διατηρηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία της HSBC στη χώρα, καταγράφει το στέλεχος της τράπεζας στο Euro2day.gr. Τα εναλλακτικά προϊόντα και οι επόμενες πρωτοβουλίες της HSBC.


Πού κάνει καλό η απειλή της ύφεσηςDR. MONEY

Πού κάνει καλό η απειλή της ύφεσης

Η αποκλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης και πολύ περισσότερο η ύφεση δεν είναι ευπρόσδεκτες. Όμως, δεν ισχύει παντού αυτό. Η Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα.


Η μάχη για το δεξιό κάστροΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Η μάχη για το δεξιό κάστρο

Εμφανίζεται ως μία προσπάθεια πολιτικής έκφρασης του κοινού, το οποίο αν και  βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ, αρνείται να συμπορευτεί με το μόρφωμα της Χ.Α. Εάν τελεσφορήσει, δε, ενδέχεται να επηρεάσει καταλυτικά το πολιτικό σκηνικό.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΔΕΗ: Γιατί παρατάθηκε (ξανά) ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικέςΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Γιατί παρατάθηκε (ξανά) ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές

Ποια μηνύματα έστειλαν οι υποψήφιοι επενδυτές για τη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη σε ΥΠΕΝ και ΔΕΗ. Για 6/02 ορίστηκε, μετά τη νέα παράταση που αποφασίστηκε, η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών.

Σκουπίδια: Το στοίχημα της πλαστικής σακούλαςΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκουπίδια: Το στοίχημα της πλαστικής σακούλας

Πιέσεις στους δημάρχους, ώστε να ενεργοποιηθούν στην ενίσχυση της ανακύκλωσης, ασκεί η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ετοιμάζεται διαγωνισμός για δωρεάν διανομή σακούλας πολλαπλών χρήσεων σε κάθε πολίτη.

Φοροαπαλλαγές για απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμούΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροαπαλλαγές για απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού

«Ανοίγει» η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς «Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού» του αναπτυξιακού νόμου. Στα 150 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του καθεστώτος. Ποιες δαπάνες είναι επιλέξιμες.

Σε νέες περιπέτειες η κλωστοϋφαντουργία ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε νέες περιπέτειες η κλωστοϋφαντουργία

Για ποιους λόγους αναμένεται να επιδεινωθεί η εικόνα του κλάδου της νηματουργίας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα εγχώρια αντικίνητρα και το κλίμα της αβεβαιότητας στη γειτονική Τουρκία. Τι υποστηρίζουν οι εγχώριοι παραγωγοί.

O manager και η χρηματοοικονομική νοημοσύνηMANAGER 2DAY

O manager και η χρηματοοικονομική νοημοσύνη

Όταν οι αριθμοί «αποκαλύπτονται» τότε βγαίνουν από τις ντουλάπες οι... σκελετοί. Πώς κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τα νούμερα τα προβλήματα των επιχειρήσεων. Ο ρόλος των στελεχών.

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του άτακτου BrexitFT.COM

H αυτοεκπληρούμενη προφητεία του άτακτου Brexit

Oι Ευρωπαίοι δεν θα κάνουν πίσω στη συμφωνία παρά τους φόβους για τις αρνητικές συνέπειες. Το πιεστικό χρονοδιάγραμμα του άρθρου 50 και η πιθανότητα παράτασης. Η στάση Γαλλίας, Γερμανίας και Ιρλανδίας. Γιατί είναι δύσκολο νέο δημοψήφισμα.

ΓΥΝΑΙΚΑmama365

ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβληθούν οι χωριστές δηλώσεις συζύγωνΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΑΔΕ: Πώς θα υποβληθούν οι χωριστές δηλώσεις συζύγων

Για την υποβολή χωριστών δηλώσεων, ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων γνωστοποιεί στην Α.Α.Δ.Ε. την επιλογή του αυτή, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Περισσότερα άρθρα για ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Συντάξεις: Πόσο κοστίζει τώρα η εξαγορά πλασματικών ετώνΑΣΦΑΛΙΣΗ

Συντάξεις: Πόσο κοστίζει τώρα η εξαγορά πλασματικών ετών

Ποιοι «κερδίζουν» από τη μείωση των εισφορών και τι θα ισχύσει για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Πώς διάταξη του υπ. Εργασίας ανοίγει τον δρόμο σε επανυπολογισμό του κόστους εξαγοράς για υψηλότερη σύνταξη. Ποιους αφορά.

Περισσότερα άρθρα για ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΔΕΗ: Πώς θα αποφύγετε το χαράτσι του 1 ευρώ στους λογαριασμούςΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΔΕΗ: Πώς θα αποφύγετε το χαράτσι του 1 ευρώ στους λογαριασμούς

Οδηγός του Euro2day.gr για την εγγραφή στην υπηρεσία e-bill της δημόσιας επιχείρησης. Από την 1η Δεκεμβρίου η επιβολή της χρέωσης ανά έντυπο λογαριασμό. Ποιες άλλες υπηρεσίες παρέχει ο ηλεκτρονικός λογαριασμός.

Περισσότερα άρθρα για ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Capital controls: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για αναλήψεις και συναλλαγέςΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Capital controls: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για αναλήψεις και συναλλαγές

Τι αλλάζει μετά το τελευταίο πακέτο χαλάρωσης των capital controls. Τι ισχύει για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και τη μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδος. Για ποιες συναλλαγές απαιτείται έγκριση.

Περισσότερα άρθρα για ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Βήμα βήμα η διαδικασία μείωσης προστίμου στην ανασφάλιστη εργασίαΑΣΦΑΛΙΣΗ

Βήμα βήμα η διαδικασία μείωσης προστίμου στην ανασφάλιστη εργασία

Το χρονοδιάγραμμα και τα βήματα που πρέπει να κάνουν εταιρείες που απασχολούν ανασφάλιστους εφόσον μετά από έλεγχο καταγραφούν ως παραβάτες. Ποια είναι τα πρόστιμα και σε ποια επίπεδα κυμαίνονται οι εκπτώσεις αν γίνουν προσλήψεις.

Περισσότερα άρθρα για ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ποιους και πότε συμφέρει ακόμη η πρόωρη συνταξιοδότηση ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ποιους και πότε συμφέρει ακόμη η πρόωρη συνταξιοδότηση

Αν και η σύνταξη θα είναι λίγο μικρότερη, η αύξηση των ορίων ηλικίας «εγκλωβίζει» πολλούς ασφαλισμένους για χρόνια στην αναμονή. Αναλυτικά, οι 5 κατηγορίες ασφαλισμένων για τους οποίους καθίσταται συμφερότερη η πρόωρη έξοδος.

Περισσότερα άρθρα για ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Πώς τάσσεστε έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών;