Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Predsednik vlade prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

  24.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

  več
 • Foto: EU Council

  Predsednik vlade v Bruslju na zasedanju Evropskega sveta

  21.06.2019 -

  Predsednik vlade se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. V popoldanskem delu prvega dne zasedanja so voditelji razpravljali o sprejetju Strateške agende EU za obdobje 2019–2024, v okviru katere so največ pozornosti namenili vprašanjem podnebnih sprememb, večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 in širitvi EU. Prvi dan zasedanja so zaključili z delovno večerjo, kjer so razpravljali o imenovanjih na najvišje položaje v institucijah EU za naslednji institucionalni cikel.

  več
 • Foto: Bor Slana, STA

  Dijaki na simulaciji seje vlade razpravljali o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu EU

  19.06.2019 -

  Dijakinje in dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so danes v okviru programa »Državljanska kultura« obiskali Vlado Republike Slovenije. Ker stvari lažje razumemo, ko jih osebno izkusimo in doživimo, je bila zanje organizirana simulacija redne seje vlade.

  več
 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  17.06.2019 -

  Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

arhiv
 • Kaj se je v Sloveniji spremenilo od osamosvojitve do danes

  Vir: UKOM, SURS

  22.06.2019 -

  25. junija praznujemo v Sloveniji dan državnosti. Na ta dan, leta 1991, smo sprejeli Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in s tem je Slovenija postala formalno neodvisna država. Ob obletnici teh dogodkov, že osemindvajseti, ugotavljamo, kaj vse se je od takrat spremenilo. 

 • Vlada sprejela Opredelitev v sodnem postopku Evropske komisije proti Republiki Sloveniji

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  20.06.2019 -

  Vlada je na današnji seji sprejela Opredelitev Republike Slovenije v sodnem postopku k zadevi C-316/19 Evropska komisija proti Republiki Sloveniji. Evropska komisija je pred Sodiščem EU vložila tožbo zoper Republiko Slovenijo, v kateri ji v zvezi s hišno preiskavo in zasegom v Banki Slovenije očita dve kršitvi, in sicer kršitev nedotakljivost arhivov Evropske unije ter nekonstruktivno razpravljanje slovenskih organov z Evropsko centralno banko pred in po hišni preiskavi, kot to zahteva načelo lojalnega sodelovanja. Odgovor na tožbo bo na Sodišče EU vlagalo Državno odvetništvo RS. Rok za odgovor se izteče 3. julija 2019.

  več


Etika v javnem sektorjuBrexit