Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa

  09.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade čestital nagrajencema 24. izbora Ona ali On za izjemno dejanje preteklega leta

  05.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

  več
 • Vir: TV SLO

  Novoletna poslanica predsednika vlade

  31.12.2018 -

  Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.

  več
arhiv
 • Odziv na zavrnitev ločitvenega sporazuma z EU v britanskem parlamentu

  Thierry Monasse/STA

  16.01.2019 -

  Vlada Republike Slovenije obžaluje, da britanski parlament včeraj ni uspel potrditi Sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz EU, dogovorjenega v okviru pogajalskega procesa. Sprejeto besedilo izstopnega sporazuma je tudi po našem mnenju uravnotežen pravni akt, ki na eni strani omogoča urejen in nadzorovan izstop Združenega kraljestva iz evropske povezave, po drugi strani pa na ustrezen način spoštuje pravo EU in varuje pravice njenih držav članic. Slovenija še vedno upa, da bo v prihodnjih dneh in tednih moč najti zadostno mero politične preudarnosti in najti način, s katerim bi se izognili najslabšemu možnemu izidu, to je izstopu Združenega kraljestva iz EU brez dogovora.

  več
 • 15. redna seja Vlade RS

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.01.2019 -

  Člani vlade bodo na seji vlade med drugim obravnavali predlog Strateškega programa Slovenskega podjetniškega sklada 2018 – 2023. Slovenski podjetniški sklad je javna finančna institucija Republike Slovenije, ustanovljena z namenom izboljšanja dostopa do finančnih sredstev za različne razvojno - poslovne projekte mikro, malih in srednje velikih podjetij (v nadaljevanju MSP), vključno s finančnimi sredstvi za zagon podjetij in mikrofinanciranje v Republiki Sloveniji.Prioritete vlade 2019