Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade nagovoril slovenske zadružnike na tradicionalnem letnem posvetu

  12.03.2019 -

  V Portorožu se je v organizaciji Zadružne zveze Slovenija začel 46. letni posvet zadružnikov, ki se letos osredotoča na zadružništvo in skupno kmetijsko politiko po letu 2020. Zbrane udeležence je ob začetku dvodnevnega dogodka nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec in spodbudil k dialogu in sodelovanju, ki sta ključna za nadaljnji uspešen razvoj kmetijstva. »Država vendarle ne daje tako malo k promociji kmetijstva, pa vendar država ni tista, ki bo vedno dajala. Država je tista, ki mora ustvarjati pogoje,« je spomnil premier.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić / STA

  Premier na Ptuju počastil mednarodni dan žensk in spomnil na pomen prostovoljstva

  08.03.2019 -

  Dominikanski samostan na Ptuju je danes zvečer gostil 15. dobrodelni koncert Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj, ki je sovpadal s počastitvijo mednarodnega dneva žensk, 8. marcem. Predsednik vlade Marjan Šarec, ki je zbrane tudi nagovoril, je pred začetkom koncerta simbolično prižgal eno izmed štirih sveč z željo po miru po vsem svetu. Kot je povedal v nagovoru, je lepo videti polno dvorano veselih ljudi, lepo je priti med ljudi, ki so dobrodelni, pa ne samo v besedah, ampak predvsem v dejanjih. 

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade: Slovenija ima v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno

  08.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v svojem govoru v DZ, ki je danes razpravljal o predlogu deklaracije o delovanju Slovenije v EU, ki kot temeljne cilje izpostavlja varnejšo Evropo in Slovenijo, uspešno gospodarstvo, okrepljeno socialno razsežnost EU ter krepitev vloge unije v svetu, izpostavil, da ima Slovenija v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade čestital prejemnikom nagrad Zlati kamen

  07.03.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kristalni palači v Ljubljani nagovoril udeležence vsakoletnega tradicionalnega srečanja občin in županov Slovenije, konference Zlati kamen, ter slavnostne podelitve nagrade »Zlati kamen«. Kot je poudaril v nagovoru, je dogodek namenjen spodbujanju razvojnosti občin, ko govorimo o tem področju, pa je tema precej razvejana.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: Če v sebi ne ponotranjimo pomembnosti obeh spolov, potem je vse drugo zaman

  05.03.2019 -

  V Ljubljani, v Veliki dvorani Grand hotela Union, je nocoj potekala tradicionalna, že deveta prireditev v organizaciji uredništva revije Onaplus in priloge Ona, na kateri so se poklonili dvanajstim izjemnim posameznicam ter podelili naslov ONA 365 za leto 2018. Zbrane na podelitvi je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o davčnem postopku

  Foto: Anže Malovrh/STA

  14.03.2019 -

  Vlada je danes določila besedilo predloga novele Zakona o davčnem postopku. Njen glavni cilj je prenos evropskih direktiv, na podlagi katerih med drugim razširjamo področje uporabe obvezne avtomatične izmenjave podatkov na potencialno agresivne čezmejne davčne aranžmaje ter nadgrajujemo obstoječe mehanizme za reševanje čezmejnih davčnih sporov.

  več
 • Novosti na področju pokojninske, socialne in zakonodaje s področja trga dela

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.03.2019 -

  Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Ksenija Klampfer je predstavila predloge zakonskih sprememb na področju socialne varnosti, trga dela in pokojninskega sistema. Ključni razlogi za spremembe so izboljšanje socialne zaščite ranljivih skupin ter neugodna demografska gibanja, staranje prebivalstva in nizka stopnja delovne aktivnosti in hitrejša aktivacija. Med spremembami pokojninske zakonodaje je ministrica izpostavila postopen dvig odmernega odstotka in s tem zagotovitev višjih pokojnin za nove upokojence.

  več


Brexit


Prioritete vlade 2019