JelenHaz
Csütörtök, 2019. június 20., 19.36
A Mărășești utcában lakók figyelmébe!
Az Aradi Polgármesteri Hivatal felhívja a Mărășești utcában lakók figyelmét, hogy június 21-től aszfaltozási munkák kezdődnek az utca járdaszegélyhez közeli, első forgalmi sávján. »

(Facebook-fotó)
Aki csinos lányokat akar látni vasárnap (június 23.) délután az aradi városközpontban, semmiképp se hagyja ki a hölgyek biciklis felvonulását! »

(baschetarad.ro)
Ciprus talán egyik legjobb játékosa érkezett az Aradi FCC ICIM klubhoz: a 23 éves Veatriki Akathiotou a szigetországi bajnokság második legjobb pontszerzője volt, 21.9-es pontátlaggal meccsenként. »

Anyajeggyel is napozhatunk – elővigyázatosan!
Lassan kezdődik, egyeseknek már el is kezdődött a vakációzás, nyaralás, strandolás, napfürdőzés időszaka. »

(uta-arad.ro, C. Pușcaș középen)
Fiatal, szászrégeni születésű játékost igazolt a héten az aradi labdarúgócsapat: Cristian Pușcaș középpályásként fog játszani ősztől a piros-fehéreknél. »

Jelenet a Cigánybáró című operettből
A temesvári Román Opera idén XIV. alkalommal szervezi meg a Szabadtéri Opera- és Operettfesztivált, amelyre rendhagyó helyszínen, a város főterén (Victoriei tér) kerül sor 2019. augusztus 29.–szeptember 1. között. »

Fontos a nőknek a mellrákszűrés
2017. július 4-én modern emlődiagnosztikai központot nyitottak a Cocorilor utca 57. szám alatt. A központban ingyenes mammográfiás emlőszűrő-vizsgálatot biztosítanak a megye összes hölgye számára. »

Simona Neumann, a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 Egyesület ügyvezetője (Pataki-fotó)
A kormány sürgősségi rendelettel 52,9 millió lejt utalt ki a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 projekt támogatására, amelyet a 2019–2022 időszakban biztosít temesvári kulturális események finanszirozására. »

Vasile Dan, Regéczy Perle, Brauch Magda
Kedden délután az aradi Jelen Ház bárjában mutatták be Regéczy Szabina-Perle aradi költő, műfordító a Hiányzó magánya c., jelenkori aradi költők verseinek román fordítását tartalmazó kötetét. »

Konstancai modellre épül a dévai sportcsarnok
Konstancai modellre építik meg Déván az 5000 férőhelyes sportcsarnokot, mely nagyobb méretű kulturális, közösségi rendezvényeknek is helyet adhat – jelentette be a napokban Florin Oancea dévai polgármester, aki jelentős városfejlesztési projektekről tárgyalt Bukarestben az Országos Befektetési Vállalat (Compania Naţională de Investiţii – CNI) vezetőtanácsával. »

A 2-es Számú Általános Iskola I–IV. osztályainak a tánca is vastapsot kapott
A pécskai római katolikus plébánia és a helybeli Kolping Család, Pécska Város Polgármesteri Hivatalának és a Helyi Tanácsnak a támogatásával idén is kétnapos programmal ünnepelte meg az 1887-ben, a Szentháromság tiszteletére felszentelt templom búcsúját. »

Veszély az országúton!
Simándi Sándor zerindi polgármester az Országos Útügyi Vállalat (CNAIR) közbenjárást sürgeti a 79-es országút mrentének az öreg, elszáradt fáktól való megtisztítása érdekében. »

Dan Bobouţanu (balra) és Sorin Maxim a finanszírozási szerződés aláírásakor (ADR-fotó)
Közel 20 millió eurót nyert el a vajdahunyadi önkormányzat vissza nem térítendő jelleggel EU-s forrásokból. »

Nemes Jeles László új filmje az Arta moziban
Június 21-én, ma 20 órakor vetítik az Arta moziban az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét, a 2018-ban készült Napszállta (Sunset) című magyar–francia drámát. »

Az országút és a nagyőszi út kereszteződésénél körforgalmat létesítenek
A Temes megyei önkormányzat saját költségvetési forrásaiból korszerűsíti a 6-os országutat Nagyősz községgel összekötő 692B számú megyei utat. »

A felszólalók között a két város jelenlegi és egykori vezetői, képviselői is szót kaptak
A május 8-i aradi rendezvény folytatásaként, június 18-án, kedden Gyulán ünnepelték Arad és Gyula testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját. »

Marossolymosnál megfeszített munka folyik az utolsó kilométeren   Fotó: Pro Infrastructura Egyesület
Sajtóértesülések szerint augusztustól megnyithatják a közúti forgalom előtt a Lugos– éva autópálya újabb, 43 km hosszú szakaszát. »

Az Aradi Kamaraszínház szervezésében vendégszerepel Aradon Tamási Áron színművével, az Ősvigasztalással, a Békéscsabai Jókai Színház június 25-én 19 órakor a nagyszínházban. Az előadás társszervezője az RMDSZ Arad Megyei Szervezete. »

Rovana Plumbot, a PSD EP-képviselőjét választották szerdán az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) egyik alelnökévé. »

Vizsgáztató központ működik a Bartók Béla Elméleti Líceumban
Közel 5000 nyolcadik osztályt végzett diák iratkozott be Temes megyében a június 18-án, kedden elkezdődött képességvizsgára. »

Fotó: dkmtjunius
Húsz éve áll testvéri kapcsolatban Arad és Csongrád megye – a mérföldkőnek számító születésnapot méltóan ünneplik meg ezen a hétvégén. »

Klaus Iohannis államfő felszólította a kormányt, hogy sürgősen dolgozzon ki egy törvénytervezetet, amely megfelelő adminisztratív lépéseket ír elő annak érdekében, hogy a májusi választásokon történt helyzet többé ne fordulhasson elő. »

A dorseti rendőrség tájékoztatása szerint emberölés vádjával letartóztattak egy 64 éves férfit a januárban repülőgép-szerencsétlenségben meghalt Emiliano Sala ügyében, az őrizetbe vett férfit azonban hamar el is engedték, jelenleg pedig a nyomozásban segíti a rendőröket – írja a Guardian. »


Jelen
Puskel Péter
Communitas
'