HunHír.info

2019. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Úzvölgye után Csíksomlyó jön?

csiksomlyoi-bucsu-500.jpg


Az úzvölgyi magyar katonai temető körül kialakult cirkusz a romániai magyarságot ért verbális, jogi és fizikai atrocitások látlelete. Az elmúlt harminc évben ugyan nem ez volt a legsúlyosabb magyarellenes merénylet – és ahogy a román hatalom kétségbeesett vergődéseit nézzük, jönnek hamarosan újabb és újabb próbálkozások –, a mostani történet egy dologra mégis rávilágít: az erdélyi magyar közösség a többségi román hatalom kiszolgáltatottja. Az amerikai érdekbarátság árnyékában Románia számára jelenleg nincs semmiféle nemzetközi visszatartó erő, ami megálljt parancsolhatna a minden szinten elharapódzott magyarellenességnek.

Egy kedvezményes gyilkos - a Szegedi Törvényszék „humanizmusa” a társadalom szimpla szembeköpése

2019. június 18. 07:23

olaszl.jpgHiába fellebbezett az elsőfokú döntés ellen az ügyész, négy évvel 17 éves fegyházbüntetése letelte előtt kiengedték a börtönből a Szögi Lajos tiszavasvári tanárt meggyilkoló (CIGÁNY) horda legaktívabb szereplőjét. A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsa egyetértett a büntetés-végrehajtási bíró véleményével, miszerint az elsőrendűként elítélt ifjabb Horváth Dezső „kifogástalan magatartást tanúsított” a fegyházban, így megilleti a kedvezmény.

Elszabadult hajóágyúként rombolja tovább hazánk tekintélyét az Országos Bírói Tanács szóvivője

2019. június 18. 06:22

justicia250.jpgElszabadult hajóágyúként rombolja tovább hazánk tekintélyét az Országos Bírói Tanács szóvivője. Vadász Viktorról köztudott, hogy kollégájával, Matusik Tamással angol nyelvű twitter-üzenetekben ócsárolják folyamatosan a magyar igazságszolgáltatási rendszert, amellyel a legnagyobb bajuk tulajdonképpen az, hogy nem ők irányítják; hogy nem ők döntik el kiből lesz bíró és bírósági vezető.


Donald Trump: A jövő héten megkezdődik az illegális migránsok kitoloncolása

2019. június 18. 06:15

deli-allamok.jpgAz amerikai hatóságok a jövő héten megkezdik az illegális migránsok millióinak kitoloncolását az Egyesült Államokból - közölte Donald Trump amerikai elnök hétfőn este közzétett Twitter-bejegyzésében. Az elnök közlése szerint a feladatot az amerikai Bevándorlási és Vámügyi Hivatal (ICE) végzi majd. Mint fogalmazott, az illegális bevándorlókat "olyan gyorsan teszik ki majd, amilyen gyorsan bejöttek".

”Nem létező migránsinvázió?” A rendőrség helyretette az ellenzéki sajtót

2019. június 18. 05:57

menekultek-tamadnak-250.jpgMinden szakmaiságot nélkülöznek a nepszava.hu oldalon 2019. június 17-én „Nem létező migránsinvázióra Potemkin-védelem a válasz a határszélen” című cikk állításai – olvasható egy közleményben, amely a police.hu-n jelent meg. Az, hogy az illegális migránsok nagy része nem tud átjutni a magyar határon, a határőrizetben részt vevők munkáját dicséri - állítják.


Kiszelly Zoltán: Macron A és B terve

2019. június 17. 17:27

macron-250.jpgEmmanuel Macron támogatná Angela Merkelt, ha a német kancellár indulna az Európai Bizottság elnöki székéért. Ez nem a francia elnök zsenijét, hanem kétségbeesettségét mutatja. Berlin az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM) alakítaná át – uniós szerződés módosítása nélkül – egy Európai Valutaalappá (EMF), amely a megszorításokat strukturális reformokat, például a nyugdíjkorhatár emelését, finanszírozná délen. A 750 milliárd euróval feltöltött ESM élén most egy német bankár áll...

Szélsőségesen magyargyűlölő oláh „tudósnak” hálálkodott az MTA elnöke

2019. június 17. 16:56

olah-taplo.jpgJúnius 14-én az erdélyi Kolozsváron járt Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke a vállaltan magyarellenes Ioan-Aurel Pop, a Román Tudományos Akadémia elnöke és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) rektoránál. Popot még a saját kollégái is kritizálják a XIX. századi stílusú nacionalizmusa, a sovinizmusa, illetve a szélsőségesen magyarellenes nézetei miatt, de Lovász ezeket nem tette meg, helyette hálálkodott neki.


Friss híreink

Itt mindenki leckét kap magyarságból...

2019. június 18. 11:58

Ország-világ, magyarok milliói álltak értetlenül, a felindultságtól megrendülten, a gyalázattól kővé dermedve az Úzvölgyében nemrégiben történt katonatemető-rongálás képeit látva. Mi, miskolciak még inkább támadva érezhetjük magunkat, hiszen a „háziezredünk”, a 10-es honvédek sírjait rongálták-taposták felhergelt (?) román nacionalisták.

Kiraboltak egy OTP-fiókot

2019. június 18. 11:48

Kiraboltak egy bankfiókot Üllőn, a képek alapján egy OTP-fiókról van szó. Személyi sérülés nem történt.

Gye­re­ke­ket mo­lesz­tált a park­ban, majd egy tö­rött sö­rös­üveg­gel több em­bert meg­se­be­sí­tett a néger behatoló

2019. június 18. 10:28

A Ba­jor­or­szág­ban ta­lál­ható Deg­gend­orf park­já­ból ér­ke­zett a hét­vé­gén több se­gély­hí­vás a rend­őr­ség­hez. Egy af­ri­kai "mig­ráns" három em­bert szur­kált meg.

Közel hétszázezret zsarolt ki volt iskolatársától egy siófoki „fiatal” - mert ugye, nem lehet nevén nevezni...

2019. június 18. 10:22

A Kaposvári Járási Ügyészség zsarolás és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 17 éves siófoki "fiatallal" szemben, aki volt iskolatársától zsarolt ki nagyobb összeget. A tanulás iránt motiválatlan, szakképzettséggel nem rendelkező fiatalkorú vádlott eldöntötte, hogy bűncselekmény útján fog pénzt szerezni. Tudta, hogy a volt általános iskolájába jár egy nála két évvel fiatalabb fiú, akinek a családja jó anyagi körülmények között él – írta honlapján Magyarország Ügyészsége.


Magazin

Miért fontos a magyar nemzet számára a Pálos-rend magyar központúsága?

2013. április 03.

A magyar Pálos-rend alapítója Özséb nevet vette fel elődjétől, aki Szent Euzébiusz vértanúról Pannonia első ismeretes vértanúja Valerianus uralkodása alatt (235-259). Özséb II. Andrási Magyarország fővárosában, Esztergomban született 1200-ban.

Nimród nyomában I. rész

2013. április 03.

A Biblia szerint Noénak három fia született: Sém, Hám és Jáfet. Hám fia volt Kús, aki "nemzé Nimródot", aki hatalmas "birodalmának kezdete volt Bábel, Erek, Akkád és Kálnék, a Sineár földén". Noha a ma sumíroknak nevezett nép által lakott birodalom egykori királya, Nimród, a magyar hagyományban mint őskirályunk szerepel, sokáig szinte semmit sem lehetett tudni róla. Sorozatunkban Nimród király nyomába eredünk a téma kutatóinak segítségével. Elsőként Gönczi Tamással beszélgettünk, a Nimród gyűrűje című könyv szerzőjével, aki elsősorban a szájhagyomány oldaláról foglalkozik a kérdéssel.

Petőfi Sándor kontra Magyar Tudományos Akadémia – avagy kinek hihetünk?

2013. április 03.

Immáron 24 éve tisztázatlan a kérdés Petőfi Sándor földi maradványaival kapcsolatban, különösen, hogy a Magyarok Világszövetsége a közelmúltban újra zászlajára tűzte a témát. Érdemes felidézni az 1989 óta történteket, így talán a témában járatlan könnyebben el tudja dönteni, kinek higgyen: A Petőfi maradványait nagy valószínűséggel megtalálóknak, az Akadémiának vagy a Magyarok Világszövetségének?


Galériák

kep000044 kep000090 kep000021 kep000106

További híreink

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Bevesszük a kanyart? - Csath MagdolnaBevesszük a kanyart?
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 816 Ft
12% internetes kedvezménnyel
Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Nagy magyar tájszótár - Kiss GáborNagy magyar tájszótár
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 691 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat