Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

2019. április 20.

Csepel.info

Megnyílt Csepelen a Családok Parkja: itt az első fotógaléria!

2019. április 16.

A sárospataki vár ihlette a szenzációs játszóteret

Csepel.info

Galériánk itt tekinthető meg, Borbély Lénárd polgármesteré itt, A Csepeli Hírmondó galériája pedig itt

Kedden tíz órakor nyílt meg az a felújított park és szabadidőközpont Csepelen, amely a család minden tagjának kínál programokat és sportolási lehetőséget a várandós anyukáktól a gyermekeken keresztül a szépkorúakig.

A “Családok Parkját” Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Tarlós István budapesti főpolgármester és Borbély Lénárd csepeli polgármester közösen adták át. Németh Szilárd üdvözölte és gratulált a felújításhoz, az MSZP pedig azonnal bírálta a fejlesztést.
Folytatás »

A Csepeli boltok ünnepi nyitvatartása

2019. április 12.

Mr.Gabee, Csepel.info

Csepeli piac

 • Április 19 (nagypéntek): 6-14-ig
 • Április 20 (szombat): 6-14-ig
 • Április 22 (hétfő): zárva
 • Április 23 (kedd): 7-16-ig

 

Csepel Plaza

 • Április 19-én(pénteken) zárva
 • Április 20-án (szombaton) a szokásos szombati nyitvatartással várjuk a látogatóinkat.
 • Április 21-22-én (vasárnap és hétfőn) üzleteink zárva tartanak. Ezeken a napokon a vendéglátó és szórakoztató egységek egyedi nyitvatartással tartanak nyitva.
 • A mozi változatlan nyitvatartással üzemel az ünnepek alatt.

Auchan

 • Április 19. – ZÁRVA
 • Április 20. – rendes nyitva tartás szerint
 • Április 21. – ZÁRVA
 • Április 22. – ZÁRVA

 

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelemben

2019. április 21.

Origo

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött részvéttáviratban azt írta, hogy mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a “gyalázatos terrortámadásokról”. Folytatás »

Tojásírási kisokos: közösen hangolódni az ünnepre

2019. április 21.

Liget.ro, Csepel.info

Minta alapján, vagy szabadon is alkothatunk, fotó: Veres Nándor

Bíró Gyöngyvér csíksomlyói kézműves látogatott el a Székelyhon szerkesztőségébe, hogy a tojásírás csínját-bínját megmutassa. Péter Beáta cikkét bejegyzésünkben olvashatják.

Sokszor megcsodáltam már a pontos vonalvezetést, a precízen megrajzolt, megírt mintákat, gyönyörködtem bennük húsvétkor, ha sikerült a kosárba beszerezni, és a legszebbeket tettem félre a különleges locsolóknak. Néhányszor próbáltam én is készíteni, de a végeredménnyel nem mindig büszkélkedhettem. Egy méhészboltban vásárolt viaszlapokkal, néhány tasak piros tojásfestékkel, ecettel, kevés szalonnával és előre megfőzött tojásokkal érkeztem meg a megbeszélt időpontban, Gyöngyvér hozta a kesicéket, amelyeket egy gyimesi bácsi készített, agyagedényeket, egy kisebb vaslapot. És persze a tapasztalatot meg a tudást, amit a hímestojás-készítés igényel. Folytatás »

Breaking: Emberölés Pesterzsébeten

2019. április 21.

Police, Mr. Gabee, Csepel. Info

Fotó: Blikk

Mr. Gabee információi szerint gyilkosság történt Pesterzsébeten a Pázsitos sétányon. Szerkesztőnk információit a Police.hu is megerősíti:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. április 20.-án 22 óra 13 perckor érkezett bejelentés, amely szerint Budapesten, a XX. kerületi Pázsitos sétányon verekedés van.

Folytatás »

Nyomkövető tojáskeresés, családi programok hétfőn a Rákóczi Kertben

2019. április 20.

Csepel.info

Húsvét hétfőn (április 22-én, 10-12 óráig) várják a locsolóverseket – nem csak a gyerekektől – a csepeli Rákóczi Kertben, ahol nyomkövető tojáskeresés is lesz – derül ki a Családok Parkja meghívójából.

A programok közül a nyuszisimogatás sem fog hiányozni. Kalandra fel! 🙂

A harangok elnémulásától a tűzszentelésig – a húsvéti szent háromnap

2019. április 20.

Múlt-kor

A legnagyobb keresztény ünnepet, a húsvétot hamvazószerdától nagyszombatig tartó negyvennapos böjt készíti elő, az utolsó, virágvasárnappal kezdődő nagyböjti hét a nagyhét (hebdomada sancta). A húsvéti szent háromnapon (Sacrum Triduum Paschale), azaz nagycsütörtökön, nagypénteken és nagyszombaton emlékezik meg a kereszténység Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és feltámadásáról.

A nagycsütörtök (zöldcsütörtök) Krisztus utolsó vacsoráját, elfogatását és szenvedéseinek kezdetét idézi, a katolikus egyházban ez az oltáriszentség szerzésének emléknapja. (Azért “zöld”, mert a böjt okán rendszerint valami zöldet, például spenótot fogyasztanak a hívők.) Az esti “utolsó vacsora miséjén” a Gloria éneklése után elnémulnak a harangok (Rómába mennek), megkezdődik a legmélyebb gyász.

Folytatás »

Találtak egy futball gyűjteményt Csepelen

2019. április 19.

Mr. Gabee, Csepel.info

A képen látható gyűjteményt találtak Csepelen. Vélhetően egy gyereknek nagyon hiányzik. 

Aki meg tudja mondani, hogy hol veszett el, a [email protected] címen egyeztetheti az átvételt.

„Szabadságharcot vívunk most is”

2019. április 18.

Magyar Hírlap

Gyurcsányné mindennap tizenötször elmondja, ő az európai egyesült államokat építené, azt akarja, hogy a birodalmi központban döntsenek – mondta Németh Szilárd.

A migráció elutasítása és a keresztény kultúra védelme ügyében nem kötünk kompromisszumot – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Németh Szilárd. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a Fidesz néppárti jövőjéről, Magyarország NATO-ban betöltött szerepéről és a folyamatban lévő honvédelmi fejlesztésekről is.

Folytatás »

Húsvéti akció: sonkát ajándékoztak a rászoruló csepeli családoknak és a nyugdíjasoknak

2019. április 18.

csepel.hu

A húsvéti ünnepre tekintettel összesen 1837 kiló sonkával segítette a rászoruló csepeli családokat és a nyugdíjasokat az önkormányzat.

A füstölt sonkát és tormát tartalmazó csomagok osztása a rászorulóknak április 15-én kezdődött a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében, majd az időseknek a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban folytatódott. A városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester adták át a csomagokat. Mindenkinek áldott húsvéti ünnepet kívántak.

Folytatás »

Jogerős: 20 évet kapott a csepeli gyilkos

2019. április 18.

24

Életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év letöltendő fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla K. L-t, aki nyereségvágyból megölt egy 57 éves nőt a csepeli otthonában.

A Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte az elkövetőt tavaly októberben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt azzal, hogy legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra. Folytatás »