Steward
Vaszilykó Péter
2019. január 20. vasárnap

Az ötödik vb-címét megszerző brit F1-es pilótát és csapatát is jelölték a „sport Oscarjának” is nevezett elismerésre, de egy harmadik motorsportos vonatkozást is találunk a hatos listákon.

A korábbi Formula-1-es világbajnok és párja, Brittny Ward ultrahangos képet posztolt a közösségi médiába, ezzel tudatva, hogy gyermeket várnak.

Csak a kiváltságosok jutnak el az éves FIA-díjátadóra: az F1-es világbajnok kirívó öltözködéséről és Kimi Raikkönen felhőtlen hangulatáról is beszélt a Formula.hu-nak az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás, aki ott volt a szentpétervári gálán.

Michael Schumacher vezetési tudásáról nehéz lenne különösebb vitát nyitni, karrierje önmagáért beszél. Bár akadtak vitatható manőverei, alapvetően nagyon odafigyelt a megfelelő kapcsolattartásra is.

Lewis Hamilton a csapatfőnökök szavazásán a legjobb versenyzőnek bizonyult 2018-ban, most pedig saját hazájában is prófétává vált. Egy internetes szavazáson fölényesen a legnépszerűbb lett.

Éveken keresztül a wokingi istálló kritizálta folyamatosan a japán gyártót, általában nem alaptalanul. Most a Twitteren a Honda tett nehezen félreérthető, negatív megjegyzést egykori partnerére.

Egészen pontosan egy 40,7 millió dollárba kerülő penthouse lakással, mely átszámítva 11,396 milliárd forintjába fájt a Mercedes ötszörös F1-es világbajnokának.

A száguldó cirkuszban többször is előfordult, hogy egy családból két testvér, esetleg más kötődésű pilóta is versenyzett. Schumacher, Bianchi, Fittipaldi, Andretti, Hill és mások, de milyen sikerrel?

A másfél évtizede argentin túraautó-bajnokságban vitézkedő versenyző fiatalon négy F1-es versenyen vett részt: köztük az 1997-es szezonzárón, amelyen akár a bajnoki címet is eldönthette volna.

Az elmúlt évtizedekben többször is előfordult, hogy szurkolók, vagy demonstrálók kerültek a pályára, miközben esemény zajlott. Nem csak a leintés után, időnként verseny közben is megesett.

Ma már Toto Wolff az F1-es paddock talán legfontosabb és egyik legismertebb csapatvezetője – alig négy éve, mikor csatlakozott az alakulathoz, még csak kevesen tudták, kicsoda.

A héten rendezték a wokingi gárda McLaren Shadow névre hallgató projektjének fináléját, amelynek végén a brazil Igor Fraga diadalmaskodott, aki tavaly ezüstérmes lett az észak-amerikai F4-ben.

Pár napja egy remek körrekorddal, most önbíráskodással került a szimulátoros hírek közé Max Verstappen: a téli szünetben iRacinggel versenyző hollandot egy lassabb ellenfele dühítette fel, ezért úgy döntött, megbünteti.

A McLaren főhadiszállásán, Wokingban tartják a McLaren Shadow második szezonjának fináléját: az események hétfőtől csütörtökig zajlanak a hét kvalifikáló részvételével.

Szimulátorozással tölti a téli szünetet Max Verstappen: az alábbi videón megtekinthető a kiváló kör, amellyel megjavította a charlotte-i versenypálya virtuális Formula-3-as pályacsúcsát.


Olvastad már?